Jogállás

2015. szeptember. 1.

Vajon az 1992-ben elfogadott alkotmányt érezhetjük-e sajátunknak, vagy másik oldalról közelítve: a hatályos alkotmány sajátjaként kezel-e minket, szlovákiai magyarokat, és biztosítja-e nekünk azt a helyet, ami őshonos közösségként megillet bennünk

2014. október. 12.

Berényi József, a Magyar Közösség Pártja országos elnöke szerint

2015. június. 23.

A szlovák kormány 4. jelentése a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Kartájának alkalmazásáról

2014. december. 1.

A Magyar Közösség Pártja elődpártjainak tervezeteiből kiindulva, a civil szervezetek és polgári aktivisták hasonló kezdeményezéseit figyelembe véve, továbbá merítve a Nyugat-Európában működő modellekből, támaszkodva a Baross Gábor Tervre, ezúton k

2015. május. 20.

Az Állami Számvevőszék elnökének mai megválasztása ismét megmutatta, hogy a parlamenti ellenzék kölcsönös rivalizálása és kicsinyessége miatt Robert Fico és a Smer azt tehet ellenzékével, amit csak akar. A KDH-val a miniszterelnök már elbánt.

2015. május. 7.

Május 8-án emlékezünk meg a második világháború befejezéséről. Hetven évvel ezelőtt ért véget a nagy földindulás. Sokan élnek még, akik saját bőrükön tapasztalták borzalmait.

2015. május. 12.

Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnöke felhívással fordul a magyar közösség tagjaihoz azzal a céllal, hogy támogassák a szlovákiai jogalkotás minőségi javítása érdekében indított kezdeményezést.

2014. február. 6.

Amióta a Magyar Közösség Pártja nyilvánosságra hozta,

2015. április. 13.

Tisztel Hölgyeim és Uraim, tisztelt emlékezők!