2021. október. 21.

A Szövetség ma az egészségügyben uralkodó áldatlan állapotokra mutatott rá, ugyanakkor javaslatokat is megfogalmazott a problémákra.

2021. október. 14.

A Szövetség pozsonyi székházában az idegenforgalmi ágazattal kapcsolatban tartottak ma sajtótájékoztatót, melyen Forró Krisztián elnök és Mózes Szabolcs alelnök mellett idegenforgalmi szakemberek is jelen voltak.

2021. október. 8.

A kormány ahelyett, hogy nagy vehemenciával elkezdi korlátozni az EU egyik alappillérét, a tőke szabad áramlását, hathatósabban kell támogatnia a hazai agrárszektort, hogy a szlovákiai földtulajdonosoknak eszébe se jusson a földe

2021. október. 5.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma a Szövetség vezetőivel tárgyalt Pozsonyban, majd Forró Krisztiánnal, Solymos Lászlóval és Mózes Szabolccsal a pozsonyi magyar nagykövetségen sajtótájékoztatót tartottak.

2021. október. 4.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár levélben gratulált Forró Krisztiánnak a Szövetség megalakulásához, és jókívánságait fejezte ki elnökké történő megválasztásához:

Tisztelt Elnök Úr!

2021. szeptember. 19.

Mindenekelőtt köszönetet mondunk a mintegy tízezres tagságunknak és mindazoknak, akik szavazatukkal segítettek bennünket és a legnehezebb időszakokban

2021. szeptember. 17.

A pozsonyi egészségügyi minisztériumban ma leadták a közép-szlovákiai régió déli részén működő kórházak jelenlegi státuszának megtartásáért kezdeményezett aláírásgyűjtés petíciós íveit – 36 098 aláírással.

2021. augusztus. 27.

A Magyar Közösség Pártja sajnálattal veszi tudomásul, hogy azon minisztériumi, államtitkári posztokat betöltő személyek, akik a Szlovákiában élő nemzeti közösségek és számbeli kisebbségek érdekképviseletét látják el, önkényes, politikai indíttatás

2021. augusztus. 24.

Hétfőn zajlott a Nyitra Megyei Önkormányzat 31. képviselő-testületi ülése. A testület eldöntötte, hogy a szociális intézményekben a járvány idején tanúsított fokozott ellátást és gondoskodást megjutalmazza.

2021. augusztus. 22.

Szent István-napi ünnepséget tartottak Deákin, a katolikus templomban. Az MKP szervezésében megvalósult esemény elején Forró Krisztián elnök mondott ünnepi beszédet, majd Szarka Tamás és zenekara adott koncertet.

2021. augusztus. 20.

Van, aki petícióval, mi a komáromi kórház ingatlanainak tulajdonosánál, a Nyitra Megyei Önkormányzatban küzdünk a komáromi kórház leminősítése ellen a készülő kórházi reform folyamán.

2021. augusztus. 17.

Berényi József MKP-alelnök volt ma az ünnepi szónoka a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Szent István-napi ünnepi díszgyűlésének.

2021. augusztus. 12.

A Szlovák Köztársaság Egészségügyi Minisztériuma azon tervével, hogy az ország 22 kórházát degradálja, lefokozza, tegnap, augusztus 11-én, foglalkozott a Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége is.

2021. augusztus. 9.

Valószínűleg 2021 augusztus elejére majd úgy fogunk emlékezni, mint arra a politikai időszakra, amikor is a szlovák – magyar viszonyrendszerben támadt némi forgószél.

2021. augusztus. 4.

Az MKP határozottan elítéli a pozsonyi templomok és egyházi épületek megrongálását. Egyaránt elutasítja a feliratok eszmeiségét, de legfőképp az üzenetek közvetítésének erőszakos formáját.

2021. július. 30.

Valótlanságot állított Juraj Krúpa, a Matovič-párt, az OĽaNO képviselője, amikor a párt frakciójának öt tagja által összehívott, július 28-ai parlamenti sajtótájékoztatón azt állította, hogy Görögországon és Szlovákián kívül az Európai Bizottság o

2021. július. 30.

A Magyar Közösség Pártja Nagyszombat megyei képviselőcsoportja a választási időszak kezdetétől szorgalmazta egyik fontos választási ígéretének - a középiskolások ösztöndíjrendszerének – megvalósítását.

2021. július. 27.

Frissítve 2021 július 29-én:

2021. július. 8.

Farkas Iván, az MKP szakmai alelnöke és Cziprusz Zoltán szervezési alelnök - közösségi fb-oldalunkon - videóüzenetben ismertették a Magyar Közösség Pártja állásfoglalását az országhatárokon kialakult helyzettel kapcsolatban.