2022. május. 23.

Mindjárt az elején le szeretném szögezni: messzemenően támogatjuk, hogy az államigazgatás törvénymódosítással alaposan növelje meg a gyermekek után járó adóbónuszt (az eddigi összeg duplájára), a gyermeknevelési támogatást és a s

2022. május. 21.

A Szövetség aggodalommal figyeli a 2020 márciusában kormányra lepő, majd 2021-ben megújuló koalíció tevékenységét.

2022. május. 19.

Az utóbbi években, sőt az utóbbi hónapokban számos állami hatáskört ruházott át törvénnyel a kormány az önkormányzatokra, ám a legtöbb esetben források, fedezet nélkül.

2022. május. 17.

Hétfőn lezajlott a Nyitra Megyei Önkormányzat 37. képviselő-testületi ülése.

2022. május. 16.

Pontosan egy hete írtam arról, hogy a múlt szerdai kormányülésen végre a kormány eldönthette volna, milyen megoldást talál a rohamosan emelkedő árakra és a szárnyaló inflációra.

2022. május. 13.

A mai nap folyamán Nagyszombat megye kommunikációs osztálya egy sajtóközleményt tett közzé, miszerint a megye a regionális iskolaügyi hivatal együttműködésével két új szlovák alapiskola jött/jön létre.

2022. május. 9.

Szűk egy hónapja írtam Ha állami segély jár az egyik rászorulónak, járjon a másiknak is!

2022. április. 13.

Február 24-től, az ukrajnai háború kitörésétől számítva humanitárius szükségállapot alakult ki Ukrajnában. Sajnálatra méltó a rengeteg áldozat, sebesült, sérült és menekülő. Szegények, semmiről sem tehetnek.

2022. április. 6.

Egyre értetlenebbül állunk a szlovákiai magyar neoliberálisan
gondolkodó személyek kirekesztő gyűlölet-megnyilvánulásai előtt
a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor választási győzelmével kapcsolatban.

2022. március. 31.

A köbölkúti nagyraktárból újabb célzott adomány kelt útra. Makkosjánosi után most Mezőkaszonyba irányult a szállítmány.

2022. március. 29.

Hétfőn zajlott a Nyitra Megyei Önkormányzat 36. képviselő-testületi ülése. A megyei testület jóváhagyta a 2021. évre szóló megyei kitüntetéseket.

2022. március. 27.

A Szövetség adománygyűjtési akciójához kapcsolódva nyílt meg Köbölkúton az a nagykapacitású raktár, amelybe a környék falvaiból összegyűlt adományok kerülnek elhelyezésre.

2022. március. 11.

Ma délelőtt Nagyszombat megye furgonjával eljuttattuk a szlovák-ukrán határra, Nagyszelmencre a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége területi választmányai által összegyűjtött adományt.

2022. március. 11.

Az Európai Unió 2021-2027 közötti fejlesztési időszakában a regionális fejlesztésre szánt forrásokról immár megyei szinten fognak, fogunk dönteni.

2022. március. 2.

Ünnepélyes keretek között sor került a Komáromi Agel Kórház alaposan felújított sugárterápiás és klinikai onkológiai osztályának megnyitására. A páciensek immár kulturált, a 21.

2022. február. 28.

A Szövetség párt meggyőződése szerint segítenünk kell a háború által sújtott Ukrajnában élő embereknek, és a Kelet-Szlovákiába érkezett menekülteknek!

2022. február. 28.

A hazai méhészet, a természetes méz előállításának teljesítménye évről-évre csökken. A méhek és méhészeink egyre kevesebb természetes mézet termelnek.

2022. február. 22.

Tudatában vagyunk annak, hogy az ukrán politikai vezetés hosszú éveken keresztül nem folytatott nyitott és őszinte párbeszédet, politikát az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségek irányába, beleértve a Kárpátalján élő magyar közösséget is.

2022. február. 17.

2021. őszén az energiahordozók világpiaci ára, ezzel együtt az ára Szlovákiában is alaposan megnőtt. A II.Világháború óta eltelt közel 80 év alatt soha nem látott ütemben és mértékben. Sőt, azóta is folyamatosan nő.

2022. február. 16.

A Szövetség a szlovák parlament előtt megtartott szerda esti sajtótájékoztatóján, a délután folyamán elfogadott állampolgárságról szóló törvény módosításával kapcsolatban kifejtette: minden képviselő, aki ezt a törvény elfogadta, nem mond igazat,