Oktatásügy

2017. szeptember. 25.

Óvodafejlesztési program indul a Felvidéken, első körben 58 óvoda újul meg!

2017. szeptember. 12.

A Magyar Közösség Pártja üdvözli, hogy közel két héttel a tanévkezdés után végre van jelölt az oktatási miniszteri székbe.

2017. augusztus. 30.

A szlovákiai magyarság kultúrájának műveléséhez kevés a forrás, nem sok pályázati lehetőség áll rendelkezésre. Ezért ezek nagy fontossággal bírnak.

2017. július. 5.

A Magyar Közösség Pártja felháborodással szemléli azokat az eseményeket, amelyek az érsekkétyi egyházi óvoda ügyében az elmúlt napokban történtek és történnek.

2017. május. 21.

A vajkai iskolabusz témáját a sajtó már alaposan kivesézte, de talán apropóként nem árt felidézni. A közlekedési, az oktatási és belügyminisztériumok összefogásával létrejött projektben az iskolabuszok hatékonyságát vizsgálják.

2017. május. 4.

Az SZMPSZ által közzétett beiratkozási adatok óvatos optimizmusra adnak okot.

2017. május. 2.

Kiss Beáta, a Magyar Közösség Pártja (MKP) oktatási és kulturális alelnöke és Vörös Péter, a Most-Híd parlamenti képviselője voltak a vendégei a Pátria Rádió „Vitassuk meg!” c. szombati műsorának.

2017. február. 7.

A Magyar Közösség Pártja Országos Elnöksége 2017. február 6-i ülésén kimondta, hogy a gútai iskola-összevonás terve politikai csatározás eszközévé vált, és felkorbácsolta a kedélyeket.

2017. január. 30.

Az MKP számára minden magyar iskola fontos, különösen igaz ez olyan településeken, ahol az egyetlen magyar iskola bezárása egyben a magyar nyelvű oktatás megszűnését is jelenti.

2016. december. 6.

A kormányfő múlt heti sajtónyilatkozatában arra utalt, hogy a kormány a szakközépiskolai képzés irányításának centralizálásra törekszik.