migránskrízis

2016. április. 11.

Az MKP pozsonyi székházában tartott sajtótájékoztatón ismertették az MKP által októberben indított aláírásgyűjtés eredményét, majd a petíciós íveket leadták a belügyminisztériumban.

2016. február. 29.

Az MKP pozsonyi székházában Őry Péter önkormányzati alelnök és Forró Krisztián kampányfőnök tájékoztatták a sajtót az októberben indított petíciós aláírásgyűjtés jelenlegi állásáról.

2016. február. 17.

„Valódi biztonságpolitikai problémát jelen a migránsválság megoldatlansága” – mondta mai sajtótájékoztatóján Forró Krisztián, az MKP Országos Elnökségének tagja, kampányfőnök.

2016. február. 16.

Az MKP üdvözli a Visegrádi Együttműködést (V4) alkotó országok kormányfői tegnapi prágai találkozójának eredményeit.

2016. február. 9.

Hétfő este Galántán folytatódott Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő és Berényi József MKP-elnök, korábbi külügyi államtitkár még tavaly ősszel megkezdődött fórumsorozata a migránskrízisről, valamint Európa helyzetéről és kilátásairól.

2016. február. 2.

A nyugat-európai gazdag tagállamok önzését bírálta Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője tegnapi (február 1-je) strasbourgi felszólalásában.

2016. január. 10.

 

2015. december. 18.

Székely Nemzeti Tanács kontra Európai Bizottság

2015. december. 10.

Az MKP petíciója a migránsügy rendezése és a helyi népszavazások eredményének kötelező érvényűvé tétele érdekében nagy visszhangra talált.

2015. december. 9.

Tegnap a parlament megszavazta az ún. „terrorellenes csomag” egy részét. Mindehhez alkotmánymódosításra volt szükség. Jogilag ezt egy hibás döntésnek tekintem.