Was?! - talán így reagálhatott Merkel asszony a Kölni eset kapcsán. Hát igen, a fene nagy willkommenspolitik-nak megvannak a bukkanói. A legutóbbi sajtóértesülések szerint úgy fest a helyzet, hogy bevándorlók több száz (!) nőt bántalmaztak a szilveszteri ünnepségek alatt Kölnben. Eddig közel 200 feljelentés érkezett, és az ellopott mobilokat megtalálták a menekültszállásokon.

Valahogy a tücsök és a hangya története jut eszembe a híreket látván. Míg a német tücsök csak nótázgatott és tárt karokkal várta a szegény menekülteket, wilkommen, addig a magyar hangya előrelátóan kezelte a helyzetet, és építette a kerítést. A tücsöktől és társaitól persze nem kapott dicséretet a hangya. Állítólag kirekesztő volt, nem európai és nem hangyai… akarom mondani emberi. A hangya viszont csak tette a dolgát. Beköszöntött a tél, és a tücsköt lassan felfalják új barátai. Mindezt persze a szőnyeg alá akarják söpörni. Hogy mi lesz a mese vége, azt nem tudni. Remélem, a hangya győzedelmeskedik.

Visszakanyarodván viszont az emberek világába, kiemelnék pár tanulságok. A wilkommenspolitik nem működik. A kulturális különbségek sajnos akarva akaratlanul, de egyre gyakrabban ki fognak éleződni. Hogy is várhatjuk el olyan ország lakóitól, ahol a nőt tárgyként kezelik, ahol a női státusz valahol a kutya szintjén van, hogy tiszteljék a szabadabb gondolkodású csinos európai lányokat/nőket? Képtelenség. Emlékezzünk csak vissza a nyári hírekre: “főleg férfiakból álló csoportok érkeznek a magyar határhoz”.

Akadnak még elvetemültek, akik kiállnak a bevándorlók védelme mellett. A kölni esettel kapcsolatban azzal érvelnek, nem is olyan biztos, hogy a menekültek bántalmazták a nőket. Hiszen Németországban jelentős arab kisebbség él. Ennek hallatán kérdem én: hogyan szeretné a nyugati társadalom integrálni a bevándorlókat, ha a több generáció óta Európában elő immár “német" állampolgárokat sem tudta? Vajon melyik a jobb - az újonnan érkezett garázdálkodó, vagy a régi?

Maradjunk a tényeknél. Több száz kölni lánynak egy életre szóló traumát okoztak a bevándorlók az idei év első napján. Ki tudja, Európa szerte mennyi ilyen és hasonló eset történt? Hány Köln és hány Párizs kell még nekünk, hogy észhez térjünk?! Nekünk?... Nekik! Mi hangyák észnél vagyunk.

JUDr. Nagy Dávid

Címkék: migránskrízis