A 13. MKP-napot a november 4-i megyei választások jegyében tartottuk. A GES klubban jó zene, műsor, nyereményjáték és finom gulyás várta az MKP-tagokat és szimpatizánsokat. A bevezető kultúrműsort az Őszirózsa éneklő csoport szolgáltatta. Ezt követően bemutatkoztak az MKP megyei képviselőjelöltjei. A tomboladíjak képviselőjelöltjeink és Richard Raši megyeelnökjelölt felajánlásával érkeztek.

A bemutatkozást követően Dúl Denisától hallhattuk az Ismerős Arcok Nélküled c. dalát.

Nagy sikert aratott a közönség körében a Szécsi Pál emlékkoncert, Zsapka Attila, Korpás Éva és Farnbauer Péter előadásában.

Jelöltjeink egy-egy mondata:

Filipko József: Jelölttársaimmal megmérkőzünk Kassán a bejutásért nagyon nehéz körzetekben, mert fontos, hogy az itt élő magyaroknak is legyen képviselete. Ne mások döntsenek a mi dolgainkban. Ez megvalósulhat, ha ezt a választók is fontosnak tartják, és elmennek választani.

Hanesz Zoltán: Fontos feladat a Kassa megyében elő magyarok informáltságának növelése, mellyel ösztönözni kívánom a gazdasági és kulturális élet színvonalának emelését.

Dúl Ildikó: Emberközeli szociális program megvalósítása. Az idősek megbecsülése, a fiatalok itthon tartása, mert Kassán a magyaroknak van múltja, jelene és közös erővel egy szebb jövője is lehet.

Palkó Ferenc: Célkitűzésem segíteni, szélesíteni és aktívan részt venni a szlovák- magyar határon átnyúló kapcsolatokban, szem előtt tartva a gazdaságélénkítő beruházások megvalósítását, melyek új munkahelyeket hoznak létre, ezzel is elősegítve a fiatalok helyi közegben, azaz a szülőföldön maradását és érvényesülését.

Weiszer Adrián: Elsődleges cél a keleti régió felzárkóztatása. A hiányszakmák képzése, a szakemberek megbecsülése, az elvándorlás csökkentése.

Fábián Éva: Cél a kassai régió fejlesztése, új munkahelyek kialakítása különféle inkubátorprogramok segítségével, az egészségügyi és szociális ellátás javítása, hogy megmaradjon az emberek méltósága, az anyanyelven történő oktatásfejlesztése és támogatása, valamint önellátó falvak kialakításának támogatása.

Nálunk megvan a kellő tapasztalat és a szakmai tudás.

Köszönjük a választók támogatását!