Vélemény

A vélemény-rovatban közölt cikkek nem feltétlenül azonosak az MKP hivatalos álláspontjával.

2022. január. 11.

Várható volt, hogy miután az MKP és az Összefogás platformja kifejezte fenntartásait Jakab Elemérek a Szövetség Országos Tanácsába való jelölésével kapcsolatban a Híd-platform részéről, szükség lesz valakit megtalálni és kikezdeni a nemtet

2021. december. 22.

A Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatal néhány adatot kiadott a 2021-es népszámlálásról.

2021. december. 7.

Töprengve figyelem, mit tesz velünk a két éve tartó világjárvány.

2021. július. 7.

Szlovákia társadalmi állapotaira jellemző, hogy az elmúlt bő egy év a koronavírus elleni védekezés meztelen valóságában mutatta be, milyen az, amikor egyik-másik politikai szereplő bohózatot csinál az ország irányításából.

2021. május. 25.

Amikor az ismert szlovákiai ügynökségek reprezentatív mintán végeznek közvélemény-kutatást arról, hogy az adott pillanatban a polgárok melyik pártra szavaznának, a megkérdezett nagyjából ezer emberből 85 magyar nemzetiségű.

2021. március. 25.

Tagadhatatlan, hogy furcsa logikával bírnak egyes médiaguruk.

2021. március. 4.

Martin Klus, a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumának államtitkára azt állítja, hogy a kettős állampolgárság terén azért nem állítható vissza a 2010 előtti szlovákiai gyakorlat, mert elfogadhatatlan, hogy valakik érzelmi kötő

2021. február. 19.

Egyre nagyobb a baj Szlovákiában. A miniszterelnök novemberben ledobott „tesztelési atombombája” már csírájában szlovák nemzeti felkeléssé transzformálódott.

2021. február. 9.

Mielőtt a lényegre térnék, el kell mondjam, hogy szeretem a tényekkel alátámasztott közléseket, mert ez jelenti a tiszta gondolkodás alapját.

2021. február. 9.

Hétfőn, 2021. február 8-án zajlott a Nyitra Megyei Önkormányzat 24. képviselő-testületi ülése. Az ülést megelőzően megtartottuk az MKP Nyitra Megyei Képviselőcsoportjának tanácskozását.