Vélemény

A vélemény-rovatban közölt cikkek nem feltétlenül azonosak az MKP hivatalos álláspontjával.

2022. február. 17.

2021. őszén az energiahordozók világpiaci ára, ezzel együtt az ára Szlovákiában is alaposan megnőtt. A II.Világháború óta eltelt közel 80 év alatt soha nem látott ütemben és mértékben. Sőt, azóta is folyamatosan nő.

2022. január. 19.

Az elmúlt két évet a Covid-válság határozta meg, ez folyt és folyik a médiából most is. Jóval kevesebb hírt kapunk más témákban, pedig vannak napjainkat befolyásoló kérdések.

2022. január. 11.

Várható volt, hogy miután az MKP és az Összefogás platformja kifejezte fenntartásait Jakab Elemérek a Szövetség Országos Tanácsába való jelölésével kapcsolatban a Híd-platform részéről, szükség lesz valakit megtalálni és kikezdeni a nemtet

2021. december. 22.

A Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatal néhány adatot kiadott a 2021-es népszámlálásról.

2021. december. 7.

Töprengve figyelem, mit tesz velünk a két éve tartó világjárvány.

2021. július. 7.

Szlovákia társadalmi állapotaira jellemző, hogy az elmúlt bő egy év a koronavírus elleni védekezés meztelen valóságában mutatta be, milyen az, amikor egyik-másik politikai szereplő bohózatot csinál az ország irányításából.

2021. május. 25.

Amikor az ismert szlovákiai ügynökségek reprezentatív mintán végeznek közvélemény-kutatást arról, hogy az adott pillanatban a polgárok melyik pártra szavaznának, a megkérdezett nagyjából ezer emberből 85 magyar nemzetiségű.

2021. március. 25.

Tagadhatatlan, hogy furcsa logikával bírnak egyes médiaguruk.

2021. március. 4.

Martin Klus, a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumának államtitkára azt állítja, hogy a kettős állampolgárság terén azért nem állítható vissza a 2010 előtti szlovákiai gyakorlat, mert elfogadhatatlan, hogy valakik érzelmi kötő

2021. február. 19.

Egyre nagyobb a baj Szlovákiában. A miniszterelnök novemberben ledobott „tesztelési atombombája” már csírájában szlovák nemzeti felkeléssé transzformálódott.