Ma Dunaszerdahelyen tájékoztatták a sajtó képviselőit arról, milyen eredményeket ért el Nagyszombat megye MKP képviselete. Az elmúlt négy év hozadékairól Berényi József, megyei alelnök beszélt.

A sajtótájékoztató kissé rendhagyó módon kezdődött. Ma ugyanis sokan a postaládájukban találhatták a Most-Híd pártjának kiadványát, melyben lejárató kampányt indítottak a választásokon induló megyei alelnök, Berényi József ellen. A TÉMA kiadvány címlapján a „Hogyan dőlt a lé a körforgalomba!?” és a „Váltsuk le Mikušt, Berényivel együtt!” cím olvasható. A cikk azt taglalja, hogy ezt a megyét nem értünk, hanem ellenünk hozták létre, hiszen szétlopják, és hogy miután a választásokon Berényi József vereséget szenvedett, mégis alelnökké tette Mikuš. A TÉMA szerint adósságba hajszolják a megye lakóit.

 

A sajtótájékoztató végén ismertették a kihívásokat és a megoldásra való feladatokat. Arra a kérdésre, hogy tesz-e feljelentést az őt ért rágalmak miatt, melyeket a TÉMA kiadványban lehoztak, Berényi nemmel válaszolt, majd hozzátette „Bízom a választók ítélőképességében, szerintem nagy hiba volt ez Rigó Konrádtól és csapatától. Soha nem indult még semmilyen választásokon és most hazugságokra akarja alapozni a kampányát. Ez egy komoly ballépés volt.” (a Felvidék.ma tudósítása alapján)