A csallóközi Gellében péntek este Berényi József megyei alelnök, Bacsó László megyei képviselő és Vajas Imre polgármester (MKP) ünnepélyesen átadták a felújított utat Egyházgelle és Pósfa között.

Az útátadást jelképező szimbolikus szalag átvágása után Berényi József rövid beszédében elmondta, hogy a megyei költségvetés jóváhagyásakor 550 ezer eurót sikerült a 2,2 kilométeres Egyházgelle-Pósfa útszakasz felújítására jóváhagyatni. Köszönetét fejezte ki Vajas Imre polgármesternek a konstruktív együttműködésért. A járási megyei útfelújítások terén a Csilizradvány-Patas útszakaszt követően ez volt a megye második legnagyobb beruházása. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési pályázatot a dunaszerdahelyi  EKOM PLUS nyerte meg, amely 5 év garanciát vállalt a munkájára. Berényi tájékoztatott arról is, hogy a járásban több útfelújítási munkálat már befejeződött, és ez a folyamat nem áll le. Hamarosan egy sávval bővítik az egyik túlterhelt dunaszerdahelyi körforgalmat, és körforgalom épül Bősön is. Az újonnan felavatott gellei utat pezsgővel is „felavatták”, majd a falu lakosságával folytatódott a pezsgőzés és a kötetlen beszélgetések sora.

Az útátadásra a Gellei Falunapok keretében került sor a település háborúkban elesett hőseire való emlékezés, és az emlékművek megkoszorúzása után. A Magyar Közösség Pártja koszorúit Berényi József és Bacsó László helyezték el. Az ünnepi estet az Árpád-kori Szent Péter és Pál-templom mellett tartott Gaudium-koncert zárta.

Gellében ma folytatódik a falunap. Már a szórakozásé lesz a főszerep, a műsorban a fellép és közreműködők kötött ott lesz többek között Derzsi György, Dóka Zsuzsa, Bősi Szabó László, Pongrácz Mátyás, a lúcsi Pacsirta éneklőcsoport, Vajas Anita, Érsek Mónika, Zöld Emese, Bölcs Krisztína, Gróff Alexandra, Valaskó Ferenc, Bíró Tomi, Valaskó Ferenc és Betty Love  is.

O.N., Felvidék.ma