Támogatások
Jóváhagyták a megye által kiírt kulturális és sporttámogatások elosztását. Az idei költségvetésből a Lévai járásnak 36-36 ezer eurót különített el Nyitra megye erre a célra. A tavalyitól eltérően, idén Farkas Iván javaslatára megemelték a minimális megítélhető összeget 200 euróra, mivel az ennél alacsonyabb összegnél a különböző intézési és utánjárási költségek miatt sok esetben nem érte meg pályázni. Cseri Zita és Csenger Tibor képviselők hathatós közbenjárásának köszönhetően több zselízi és környékbeli pályázat is pozitív elbírálásban részesült. A Tiszta Forrás Alap 1000 euró, a Garam menti Verbunktalálkozó 500 euró, az Alsó-Garam menti Fejlesztési Partnerség 600 euró, a Matica Slovenská helyi szervezete 400 euró, a Csemadok helyi alapszervezete 320 euró, a Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 700 euró, a Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola szülői szövetsége 400 euró, a Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola 365 euró, a Comenius Gimnázium szülői szövetsége 500 euró, a Szlovák Tanítási Nyelvű Gimnázium szülői szövetsége 400 euró támogatásban részesült benyújtott pályamunkáikra.

Iskolaügy
Eredményeket sikerült elérni a megyei fenntartású iskolák finanszírozása terén is, különösen annak tekintetében, hogy az iskolákat megillető keretösszegek ne csökkenjenek. Az MKP frakciója pedig sikerként értékeli, hogy ahol arra szükség volt, ott - a frakció javaslatára - plusz osztályt is lehet jövőre nyitni. Ez Komáromban ás Érsekújvárban is nagy előrelépésnek számít.
Útfelújítások
Úgy tűnik, hosszas huzavona után végre elkezdődhet a Százd-Pásztó közötti közút burkolatának felújítása. Ami azért húzódott el, mert a pályázatot megnyerő cég(ek), az arra elfogadott keretösszegből mégsem vállalta a munkálatok kivitelezését, a képviselők pedig elutasították az utólagos összegek jóváhagyását, mert sok spekuláns cég ilyen módszerekkel okoz problémákat a megrendelőknek. Csenger Tibor sajnálatát fejezte ki ez miatt, mivel így egy nyitrai vállalat fogja a projektet kivitelezni, pedig több régióbelinek is fel lett kínálva, támogatva ezzel a helyi munkahelyteremtést is.

Harc a gyorsforgalmi utakért
Nagy vitát váltott ki a megyei képviselő-testületben a gyorsforgalmi utak nyomvonalának megváltoztatására irányuló javaslat is. A kormánypárt ugyanis Nyitra megye 2004-ben elfogadott területrendezési tervét meg akarta változtatni, és az R7-es nyomvonalát (Pozsonyt Losonccal összekötő út) északabbra áthelyezni, hogy az Érsekújvárt északról kerülje el. Az eredeti terv szerint az út Sáró és Kálna közt haladt volna. Az MKP frakciója komoly harcokat megvívva, egyharmados kisebbsége ellenére sikerrel tárgyalt, hogy a nyomvonal ne érintse hátrányosan a déli régiókat. Jelenlegi állás szerint az út Zselíz és Sáró közt fog haladni. Az viszont, hogy Érsekújvárt északról vagy délről fogja-e megkerülni, továbbra is kérdéses. Amennyiben a pozsonyi parlamentben is végre akarat fog mutatkozni az építkezés megkezdésére, úgy ez komoly infrastrukturális előrelépés lehet a térségnek. Farkas Iván, frakcióvezető úgy fogalmazott, hogy az ügyet kiemelt prioritásként kezelik és amennyiben 2016-ban az MKP visszakerül a pozsonyi parlamentbe, úgy mindent meg fognak tenni a munkálatok mihamarabbi megkezdése érdekében.
Ugyancsak ilyen nyomvonal-módosítási kísérlet volt a másik gyorsforgalmi út, az R3-as, tehát az úgynevezett északi folyosó megváltoztatását illetően is. Ez egy rövidebb szakaszt érint ugyan, ám stratégiailag kiemelten fontos, hiszen Budapestet hivatott összekötni Lengyelországgal.  Nyitra megye eredetileg, 2004-ben elfogadott területrendezési terve szerint az út az R1-es autópályába csatlakozna be Garamszentbenedeknél, és a Garam mentén húzódna. A módosítási javaslat szerint innen átkerült volna Zólyom-Korpona térségébe, ami az útépítő szakemberek szerint is teljesen átgondolatlan és indokolatlan döntés lenne, hisz hegyes-dombos vidéken az útépítési költségek megsokszorozódnának. Ez ügyben ismét csak sikeres tárgyalásokat tudott folytatni az MKP, így remélhetőleg a nyomvonal Nyitra megye területrendezési tervében maradhat.
Az Ipoly-hidak ügyében viszont továbbra sincs áttörés. Egyelőre úgy tűnik, egyedül a Helembai-híd megépülésére van a legnagyobb esély, bár az MKP frakciója többször hangsúlyozta, hogy a helyiek és a régió érdeke a helembai mellett az ipolypásztói megépülése is, ami már törvénybe is van foglalva és a források 2012-ig rendelkezésre álltak. Farkas Iván attól tart, hogy amennyiben nem kezdődik el mihamarabb a kivitelezés, akkor a most kezdődő uniós időszakból is kifuthatnak. Az pedig végleg megpecsételhetné az Ipoly-hidak megépítését. Ezt Farkas szerint mindenképpen el kellene elkerülni.

Csonka Ákos (Megjelent: Zselizi Újság)