Az MKP Nyitra megyei képviselőcsoportjának tagjai ellátogattak a Komáromi Közkórházba, hogy megismerkedjenek a megyei kórház egészségügyi ellátásának színvonalával. A delegációt a kórház igazgatója, Dudás Viktor kísérte körbe az intézményben és tájékoztatta az egyes osztályok tevékenységéről, felszereltségéről és a szükséges beruházásokról. A képviselők megtekintették a lepusztult belgyógyászati pavilont, ahogy a felújított és korszerűen felszerelt osztályokat: a belgyógyászatot és a J jelzésű pavilont is.

A kórház üzemeltetője, az Agel csoportba tartozó ForLife társaság az utóbbi öt évben 3,5 millió eurónyi beruházást végzett, ezáltal korszerűsítve a kórház egyes részlegeit. A legfontosabb feladat, hogy megelőzzék a belgyógyászati pavilon végleges bezárását, emiatt a közkórház üzemeltetője a kórház fenntartójától, a Nyitra megyei önkormányzattól kért támogatást a pavilon villamoshálózatának felújítására, illetve a liftek generáljavítására. Az elengedhetetlen munkálatok 795 ezer euróba kerülnek.

Az MKP Nyitra megyei képviselőcsoportjának tagjai megtekintették Dudás Viktor kórházigazgató prezentációját a kórház működéséről, az egyes osztályok tevékenységéről, a megvalósult és a szükséges beruházásokról. A megyei képviselő-testület tagjai az igazgató előadását követően frakcióülést tartottak, melyen felkészültek a jövő hétfőn esedékes Nyitra megyei képviselő-testületi ülésre.

Farkas Iván, az MKP Nyitra megyei frakcióvezetője