Nagyszombat megye képviselő-testülete mai (2014. június 11.) tanácskozásán több fontos programpontot hagyott jóvá. Például a kisösszegű pályázatokat, amelyek öt szakterületre vonatkoznak: kultúra, sport, ifjúsági, egészségügyi és szociális terület. A Dunaszerdahelyi és Galántai járás pályázói lakosságarányosan részesültek a támogatásokból.

A Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola environmentális alapból való megfinanszírozását is jóváhagyta a képviselő-testület. Az ablakcserére irányuló projekt teljes összege 200 ezer euró. A megye átvállalja a pályázat 5 százalékos önrészét, ami 10 ezer eurót jelent.

Terítékre került a bősi körforgalom megépítésének lehetősége. Ezt a testület tudomásul vette, ősszel majd visszatér a körforgalom kivitelezéséhez, miután a közúti és közlekedési szakbizottság és a tanács megtárgyalta a megvalósítás konkrétumait.

Ismét szóba került a megye középiskoláinak finanszírozása. A pénzelosztás járásokra lebontott elemzése igazolta, hogy a Galántai és Dunaszerdahelyi iskolák nem szenvednek anyagi hátrányt.

A megyei képviselő-testület soron következő ülését ez év szeptemberében tartják.

Az MKP sajtóosztálya