Hosszúra nyúlt az április 9-ei nagyszombati kerületi önkormányzati ülés. Nem azért, mert annyi jó és hasznos ötlet született volna. Sok volt a felszólalás, és éppen azok szólaltak fel a legtöbbet, akik a bizottsági ülésekre nem járnak, és rosszul előkészített beadványokat nyújtottak be.

Ha ez így folytatódik, az fog elterjedni, hogy a magyarok csak „a fesztivált csinálják” a megyén. Az MKP-frakció tagjai korrektül viselkedtek, helyeket ajánlottak fel a tanácsokban, sajnos, ezeket végül nem fogadták el. Sőt az MKP-s képviselők javasoltak Most-Híd-as tagot egy felszabaduló helyre. Örömmel vették, hogy elfogadták.

Az MKP-frakció tagjai felkészültek voltak. Ez érthető is, hiszen a bizottságok munkájában aktívan részt vesznek. A felmerülő problémákat ott próbálják megoldani, nem pedig a kamerák előtt. Kezdeményezően léptek fel abban, hogy minden olyan javaslat, amelyet a képviselők a törvényekkel összhangban terjesztettek elő, a megye illetékes bizottságaiban kerüljön további megvitatásra.

Sajnálattal állapítjuk meg, hogy a nagyszombati megyei testület az egyes képviselők támadásai és vádaskodásai miatt szinte kizárólag magyar-magyar konfliktussá vált. Nem azért kaptuk a bizalmat a választóktól, hogy a másikat lejárassuk, hanem azért, hogy a polgárok érdekében cselekedjünk. Mi ezt az utat szeretnénk járni.

Jó hírekkel is tudunk szolgálni: újabb pályázati kiírások születtek, tavaly kevesebb közúti baleset történt a megye területén, megyei olimpiát szerveznek a középiskolások számára, továbbá lehetőség van arra, hogy 20 000 növényt ültessenek ki a megye területén.

Ha bárkinek kérdése vagy ötlete van azzal kapcsolatban, miben lehetne tovább javítani a közösség életminőségét a megyei hatáskörökön belül, továbbra is állunk rendelkezésére.
Az MKP megyei frakciója nevében:

Forró Krisztián képviselő