Pozsony Megye Önkormányzata 2014. március 20-án rendkívüli közgyűlésen megválasztotta a megye alelnökeit. Németh Gabriella, az MKP alelnöke továbbra is a megye alelnöki tisztét tölti be.

„Nagyon örülök, hogy  a kicsit hosszúra  nyúlt egyeztetések után az MKP-nak továbbra is van alelnöke Pozsony megyében“ - nyilatkozta Németh Gabriella. Hozzátette: „ A  2013-2017-es időszakra a megyei képviselő-testület öt alelnököt választott. Annak ellenére, hogy az MKP a legkisebb képviselői klubot tudhatja maga mögött, teljes jogkörökkel rendelkező alelnökünk van. A kompetenciákat megosztottuk, hogy hatékonyabban tudjunk foglalkozni régiónk egyes területeivel, a lakosság gondjaival, problémáinak megoldásával. Mivel többen vagyunk alelnökök, mint az előző időszakban, gyakrabban fogunk tudni kimenni az emberek közé, közvetlenebb kapcsolattartás alakulhat ki a megye és a lakosság között.

Az MKP szociális és egészségügyi alelnökeként  a megyén is ezt a két szakterületet felügyelem majd, akár csak az elmúlt időszakban. Az eddigi,  általam elindított projekteteket, amelyek a hatáskörökből kifolyólag ezentúl nem hozzám tartoznak, befejezem. Ilyen például a szenci zsinagóga felújítása és a Duna Menti Néprajzi Központ létrehozása. A magyar-szlovák határon átnyúló együttműködési projektek továbbra is a hatáskörömbe tartoznak majd. Szeretnék megyei alelnökként helytállni, és továbbra is fáradhatatlanul dolgozni, hogy lakosaink jogos igényei és elvárásai mielőbb megvalósításra kerüljenek“.

Az MKP gratulál Németh Gabriella alelnöki kinevezéséhez, és kitartást, jó egészséget kíván további eredményes munkájához.

Az MKP sajtóosztálya