Az MKP választási programjában hangsúlyos elemként szerepel a munkahelyteremtés régióinkban. Korszerű infrastruktúra nélkül azonban mindez aligha képzelhető el. Emiatt rendszerszerű megoldást szorgalmazunk.

A korszerű utak és vasutak a gazdaság ütőerei. Az MKP, a politikai porondon elsőként, már 2002-ben javasolta az R7-es és az R2-es déli gyorsforgalmi utak fokozatos megépítését. Az R7-es első két szakasza - Pozsony és Gelle között - feltehetőleg a következő választási időszakban végre megépül. Az R2-es jelentős részére vonatkozó, a Rozsnyó és Méhész közötti szakasz tervdokumentációja elkészült. Ez az út váltaná ki Szoroskő zegzugos, domboldali szakaszát. Kössük össze az R2-es gyorsforgalmi út MKP kezdeményezésére, Gömörben megépített elkerülő szakaszait. Folytassuk az építkezést Losonc irányába. Szorgalmazzuk, hogy mihamarabb elkezdődjön e fontos útszakaszok építése, hiszen nélkülük nehezen képzelhető el Szlovákia munkanélküliséggel leginkább sújtott járásaiban a gazdaság fellendülése, a számottevő munkahelyteremtés.

Európa egyik leghosszabb országhatárán, a Szlovákia és Magyarország közötti 685 km hosszú határszakaszon 38 határátkelő szolgálja a forgalmat. Szorgalmazzuk a határátlépési lehetőségek jelentős bővítését, hiszen Nyugat-Európában átlagosan 5-7 kilométerenként van erre lehetőség. Épüljön meg a Duna-híd Komáromban, épüljenek az Ipoly-hidak Helemba és Ipolydamásd, valamit Ipolypásztó és Vámosmikola között, az ipolyviski hidat kössék össze Tésa településsel. Javasoljuk további országhatárt átszelő utak, kerékpárutak megépítését, a csallóközi kerékpár híd megépítését a Duna felett. Ahol ez nem lehetséges, kompok üzembe helyezését tervezzük a Dunán, Dunaradványnál és a Csallóközben egyaránt.

A gazdasági fellendülés szempontjából kulcsfontosságú a vasúthálózat fejlesztése. Ne csupán a Vág-mentén haladó, VII. számú európai vasúti folyosót fejlesszék gőzerővel európai uniós pénzekből. A tetemes támogatásból jusson a IV. számú európai vasúti folyosó fejlesztésére is, amely a fővárosból Galánta, Vágsellye, Érsekújvár és Párkány érintésével halad déli irányba. E vasút mentén fejleszteni, korszerűsíteni kell a logisztikai, szolgáltatói bázist. Legalább ennyire fontos a három folyami kikötő alapvető korszerűsítése Pozsonyban, Komáromban és Párkányban.

Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke, parlamenti képviselőjelölt