Via Nova

2018. július. 10.

A Via Nova, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), a FIDELITAS, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ), a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT), a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), a Minta Ifjúsági Szervezet, a KMKSZ Ifjúsági Szervezet és a VMS

2018. május. 18.

Június 9-én Komáromban tartja soron következő országos kongresszusát a Via Nova. Az ifjúsági szövetség a felvidéki közélet számos fontos eseményének otthont adó Tiszti Pavilonban dönt jövőjéről.

2018. március. 19.

A Via Nova, hagyományaihoz híven, idén is népszerűsíti az anyanyelvű oktatást.

2018. március. 7.

A Via Nova ICS a hétvégén tartotta Országos Tanácsát Füleken. A tanácskozás fő témája a szervezet strukturális átalakítása volt. A legnagyobb Szlovákiában működő ifjúságpolitikai szervezet a jövőben új szervezeti felépítésben működik.

2017. május. 25.

Lezárult a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság nevezési időszaka, és biztossá vált, hogy a várakozást jócskán meghaladva, 44 csapat áll rajthoz az ötödik idényben.

2017. április. 13.

Jubilál a Via Nova által szervezett Felvidéki Labdarúgó-bajnokság, hiszen immár ötödik alkalommal állnak rajthoz Felvidék-szerte az amatőr futballcsapatok, hogy eljussanak a nyári országos döntőig.

2017. március. 26.

Mi, kárpát-medencei fiatalokat tömörítő politikai szervezetek vezetői a mai napon, megbeszélésünk után a következő nyilatkozatot kívánjuk kiadni.

2017. február. 27.

A szülők sokszor tabuként kezelik az iskolai beíratás kérdését, nem szerepel a téma a közbeszédben, ezért a Via Nova 2017-es Beiratkozási Körútja megpróbálja megszólítani a fiatal családokat.

2016. november. 16.

Csütörtöktől vasárnapig rendezik Kassán a III. Visegrádi Nemzetközi Ifjúsági Konferenciát.

2016. szeptember. 16.

A Via Nova vállalkozásfejlesztő tréninghétvégéje az ősz rendszeresen visszatérő rendezvénye. A 2014-ben indult kezdeményezéssel a fiatalok ismereteit, képességeit szeretnénk fejleszteni, és vállalkozási kedvüket fellendíteni.