Jubilál a Via Nova által szervezett Felvidéki Labdarúgó-bajnokság, hiszen immár ötödik alkalommal állnak rajthoz Felvidék-szerte az amatőr futballcsapatok, hogy eljussanak a nyári országos döntőig. A nevezési idő már zajlik, és április végén indulhatnak a küzdelmek az összes régióban.
Ha tavasz, akkor Felvidéki Labdarúgó-bajnokság, amely minden tavasszal összehozza Felvidék futballszerető közönségét. A jól ismert és sokak által várt bajnokság természetesen idén is hamarosan zakatolni kezd a magyarlakta vidékeken, a szervezők már gyűjtik a nevezéseket. Április 20-ig jelentkezhetnek a felvidéki amatőr futballcsapatok az FLB 2017-es idényére, utána pedig már indulhatnak is az alapszakasz mérkőzései. Ezeket július végéig kell lebonyolítani, hogy augusztus első hétvégéjén Szepsiben, a címvédő otthonában találkozzanak a régiók legjobbjai az országos döntőben.

Farkas Attila főszervező elmondása szerint 35-40 csapat jelentkezésére számítanak Bodrogköz és Ung-vidék, Bódva-völgye, Kelet-Gömör, Nyugat-Gömör, Nógrád, Ipoly-mente, Garam-völgye, Zoboralja, Nyitra- és Zsitva-völgye, Duna-mente, Csallóköz és Mátyusföld régiókból. A kispályás futball szabályai szerint játszott bajnokságba legalább 8, legfeljebb 15 fős csapattal lehet benevezni, és amely csapatok nem érik el a teljes létszámot, azok legfeljebb három fővel még bővíthetik a keretüket az alapszakasz folyamán. A régiók külön-külön bonyolítják le az alapszakasz mérkőzéseit, ahol eldől, hogy melyik gárda képviselheti az adott térséget a döntőben. Ehhez régiónként legalább három selejtezőkörben kell részt venniük a csapatoknak. Újdonságot jelent, hogy idén – saját kérésére – külön csoportot indít a Felvidéki Romák Társulása is, melynek győztese szintén ott lesz a döntőben.
A szervezők tervei szerint, a szepsi döntő napján és helyszínén a felvidéki válogatott is pályára léphetne egy barátságos mérkőzésen, a focimaraton méltó betetőzéseként. Addig is hajrá Felvidék!

-vianova-

Címkék: Via Nova