Meghallgatatott az emberek szava, megbukott a maffiakormány, új választásokra kerül sor. A Magyar Közösség Pártja elfogadja a Most-Híd hétfői döntését, amelyre érthetetlenül sokat, két hetet kellett várni, s meglepően heves belső viták után született meg.

Felszólítjuk a koalíciót, hogy a továbbiakban tartózkodjon mindennemű aktív kormányzati tevékenységtől, legitimitása elvesztése után már csak a „világításhoz és fűtéshez” van mandátuma! Egyben felszólítjuk a kormánykoalíció pártjait, hogy a lehető leggyorsabban egyezzenek meg az előrehozott választások megtartásáról! Minden, bizonytalanságban töltött nap az ország lakosságának érdekeivel ellentétes.

A harmadik Fico-kormánynak a kormánykoalíció tagjai által meghirdetett célja a „stabilitás biztosítása és a szélsőségekkel szembeni harc” volt. Mindkettőről bebizonyosodott, hogy hazugság. Az előrehozott választásokon a demokratikus pártok feladata a polgárok közéletbe vetett bizalmának helyreállítása lesz.

2016 előtt és ma is a magyarság mindig a demokratikus, haladó pártok oldalán állt. A Smer és az SNS alkotta koalícióban szerepet vállaló magyar politikusoknak sikerült eljátszani ezt a negyedszázadon keresztül épített társadalmi tőkét és szövetséget. Az előrehozott választásokon az MKP célja az lesz, hogy bizonyítsa: a maffiát és a korrupciót elutasító jobb Szlovákia továbbra is számíthat a magyarság támogatására és aktív részvételére, mivel a mi érdekünk is egy élhetőbb ország építése, ezáltal a közösségünk megmaradását szolgáló változtatások kiharcolása.

Menyhárt József,
az MKP elnöke