A Dunaszerdahelyi járásban teljes listával, nyolc képviselőjelölttel indul a november 4-ei megyei választásokon a Magyar Közösség Pártja. Vasárnap este Vásárúton indították el a kampányt, ahol Nagyszombat megye elnökjelöltje és a falu polgármesterjelöltje is köszöntötte a nagy számban megjelent érdeklődőket.

Gál Tamás Szózat-szavalatával kezdődött az est. Menyhárt József MKP-elnök megköszönte a színművésznek, hogy elfogadta a meghívásukat, és úgy adta elő Vörösmarty híres költeményét, ahogy „azt csak ő tudja”.Vásárút jelenleg polgármester nélküli település, mivel a falu vezetője a közelmúltban elhunyt. Az MKP rendezvényén egy perces néma csenddel emlékeztek Zsoldos Rolandra. Az időközi választásra október 14-én kerül sor, az MKP képviseletében Nyilfa Péter jogász indul a megmérettetésen, ő szintén köszöntötte a vásárúti közönséget.

A rendezvényen bemutatkoztak az MKP megyei képviselőjelöltjei, tájékoztattak a Csallóközt építő terveikről. Közülük négyen jelenleg is megyei képviselők, ők számot adtak a közösségért végzett munkáról. Szó volt arról a gazdaságélénkítő csomagról is, mellyel az MKP-t egyedüli felvidéki partnerének tartó magyar kormány támogatja régióink gazdasági megerősödését.

Bacsó László (1-es sorszámmal indul) Nyárasd polgármestere, megyei képviselőként jelenleg a közlekedési bizottságot vezeti. Számára a legfontosabb prioritás a megyei úthálózat korszerűsítése.

Fenes Iván (8), a közelmúltban városi rangra emelkedett Bős polgármestere is Nagyszombat megye képviselője. 27 éve vezeti a települést, gazdag önkormányzati tapasztalattal erősítheti a csallóközi képviselet hatékonyságát és erejét.

Hájos Zoltán (11) Dunaszerdahely polgármestere és megyei képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy megyei irányítás alá tartoznak a középiskolák, mindannyiunk számára kiemelten fontos a képzett utánpótlás.

Hervay Rozália (12) közgazdász Nagyszarván él, 25 éves tapasztalattal rendelkezik a különböző gazdasági- és non-profit szervezetekkel való együttműködésben. Segítené, hogy a megyében időseket támogató központ alakuljon.

Menyhárt József (22) magyar-német szakos tanár, másfél esztendeje az MKP országos elnöke. Megyei mandátuma is van, a négy év munkájára visszatekintve emlékeztetett arra, hogy a kispályázatokra fordítható összeget duplájára sikerült emelniük.

Orosz Csaba (25) Somorja alpolgármestere, olimpikonként sikeres sportmúlttal a háta mögött indul a választásokon. „Megtanultam a fair-play szabályait, az elhivatottság, a becsület és a kitartás a lényeg a cél érdekében” – mondta.

Polák László (26) Ekecs polgármestere az összmunka és a csapatszellem fontosságát emelte ki. Úgy látja, a jelöltek mindennyikének szívügye az általunk lakott régió felvirágoztatása.

Soóky Marián (33) pedagógus, a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola újonnan kinevezett igazgatója. Korábban Nagymegyer önkormányzatában alpolgármesterként is eredményesen dolgozott.

Berényi József Nagyszombat megye alelnökeként a Dunaszerdahelyi és Galántai járások érdekeire összpontosít a megyei önkormányzatban. Az elért komoly eredmények ellenére megtapasztalta, hogy megyei elnökként még hatékonyabb lehet régióink képviselete, ezért is indul az MKP színeiben a megyei elnöki tisztségért. Ezt négy éve is megtette, akkor bejutott a második fordulóba. Azóta változott a választási törvény, a megyeelnököt is egy fordulóban választják meg, és ez lehetőséget kínál arra, hogy végre magyar megyeelnökünk is legyen.

A kultúrműsorban fellépett Bertók Tóth Katalin, Krivák Miriam és Kovács Koppány is, akiknek énekét vastapssal jutalmazta a vásárúti közönség. (ON/Felvidék.ma)