A Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában ma délelőtt ünnepélyesen átadták a felújított konyhát, éttermet és tornatermet. Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke (MKP) beszédében részletesen számot adott a megye magyarok által lakott járásaiban történt felújításokról.

A helyi iskola kultúrműsorral köszöntötte a vendégeket, köztük Tibor Mikuš megyei alelnököt, Hájos Zoltán polgármestert (MKP), Bacsó László, Bárdos Gábor és Pék László megyei képviselőket (valamennyien az MKP színeiben jutottak mandátumhoz). Szabó László iskolaigazgató örömét fejezte ki, hogy a tankonyhát is sikerült felújítaniuk, így a diákok modern körülmények között sajátíthatják el az ételkészítéssel kapcsolatos ismérveket. Szabó Zsuzsanna konyhafőnök és a szakácsnők naponta 300 ebédet főznek, továbbá reggeli és vacsoravendégeik is vannak. Tibor Mikuš beszédében hangsúlyozta, a megyei önkormányzat nem politikai, hanem szakmai alapon hozza meg döntésit.

Berényi József hozzátette, a Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskolában 2017-ben a mennyezet felújításával folytatják a sort. A konyha felújítása 95 ezer euróba került, a felszerelés 140 ezerbe, a tornateremre 80 ezer eurót költöttek. Más megyei intézményekben is komoly rekonstrukciós munkákat végeztek. Az MKP politikusa beszédében konkrét intézményeket és összegeket nevezett meg: Dunaszerdahelyen az egészségügyi szakközépiskola (a tetőszerkezet és a hátsó bejárat 50 ezer euró), a Vámbéry Ármin Gimnázium (tornaterem 80 ezer euró, a villamos vezetékek cseréje várhatóan 48 700 euróba kerül majd), az építészeti szakközépiskola (tetőszerkezet és tornaterem 25 ezer euró, a villanyvezetékek felújítása 65 ezer euró lesz), a Csallóközi Népművészeti Központ (tetőszerkezet 40 ezer euró). Természetesen nem csak Dunaszerdahelyen került sor felújításokra, hanem például Nagymegyeren a kereskedelmi akadémiában, a szociális otthonokban Medvén, Felbáron, Eperjesen, Galántán (itt a Kodály Zoltán Gimnázium, a kereskedelmi és szolgáltatási szakközépiskola és a honismereti múzeum is megújut).

A jelképes szalag átvágása után a vendégek látogatást tettek a felújított konyhában, majd újabb megnyitó ünnepségre siettek, Dunaszerdahelyen ma kezdődik ugyanis a 36. Csallóközi Vásár. (O.N.)

konyha_04 konyha_03 konyha_02 konyha_01 konyha_00

További képek fb-oldalunkon.