A Magyar Közösség Pártja Ógyallai Helyi Szervezete június 19-én „Beszéljük meg” fórumot szervezett a helyi Konkoly-Thege Miklós Városi Művelődési Központ kistermében. A jelenlévőket Ondrusek Péter, az MKP Ógyallai Helyi Szervezetének elnöke, helyi önkormányzati képviselő köszöntötte. Az MKP „A szlovákiai magyar közösség megmaradásának és gyarapodásának, valamint Dél-Szlovákia gazdasági felzárkóztatásának intézményi feltételei” című dokumentuma mellet a párt tevékenységéről országos és kerületi szintű beszámoló is elhangzott.
A fórum vendégei voltak: Samu István országos elnökségi tag, járási alelnök, Gyarmati Tihamér járási elnök, megyei képviselő, Becse Norbert járási elnökségi tag, megyei képviselő, Ertl Péter, a Komáromi Helyi Szervezet tagja.

A fórum résztvevői az Ógyallai Városi Önkormányzat részéről: Basternák Ildikó polgármester, járási elnökségi tag, Hegyi Zoltán önkormányzati képviselő és Radošicky Györgyi önkormányzati képviselő.

A lakossági fórumon megjelentek az ismertetett dokumentum kapcsán kérdéseket tettek fel, valamint kifejtették észrevételeiket, elképzeléseiket. A hozzászólások legnagyobb részében a megyerendszert, az oktatásügyi helyzetet, a kulturális tevékenységet, valamint az egyházakat érintették. A továbbiakban még hozzászólások voltak a párt időszerű tevékenységét illetően is. A tartalmas „Beszéljük meg” fórum Ondrusek Péter helyi elnök zárszavával ért véget.