A Magyar Közösség Pártja május 22-én Léván, a Reviczky Házban tartotta meg a 2016-os parlamenti választásokkal kapcsolatos első, tájékoztató jellegű rendezvényét. Az összejövetel a "Beszéljük meg! - A szlovákiai magyar közösség megmaradásának és gyarapodásának, valamint Dél-Szlovákia gazdasági felzárkózásának intézményi feltételei" címet kapta.

Az egybegyűlteket Wirth Jenő, a Reviczky Társulás elnöke, az MKP lévai képviselőjelöltje üdvözölte a lévai magyar házban. A beszélgetést Gubík László, a párt helyi szervezetének elnöke vezette.

A fórumon Kiss Beáta, az MKP járási elnöknője, az MKP Országos Tanácsának és elnökségének tagja, a választások járási listavezetője elemezte az aktuális politikai helyzetet.
Őry Péter, az MKP önkormányzati alelnöke bemutatta be az MKP "autonómiakoncepcióját". A rendezvényen természetesen a közönség soraiból érkező kérdések is megválaszolásra kerültek.
Zárszót Urbán Zoltán, a Reviczky Társulás alelnöke, az MKP második lévai képviselőjelöltje mondott. Hangsúlyozta a szlovákiai magyarság érdekérvényesítő képességének fontosságát.

1505_bmlv4 1505_bmlv3 1505_bmlv2 1505_bmlv1