A Magyar Közösség Pártjának Keresztény Platformja sajnálatosnak és zavarónak ítéli meg, hogy az Európai Parlament elfogadta az ún. Lunacek-jelentést.

A jövőben az MKP Keresztény Platformja azon jelöltek mellett teszi le voksát és ajánlja Őket a választópolgároknak is, akik egyértelműen kiállnak a család védelme, a férfi és nő közötti kötelék mellett, valamint a vallási és az erkölcsi szabályok betartása jegyében politizálnak.

Az osztrák Ulrike Lunacek EU-képviselő nevéhez kapcsolódó dokumentum a homofóbia, a szexuális irányultsághoz és a nemi identitáshoz kötődő diszkrimináció ellen lép fel. Ezzel a döntéssel az EU arra hívja a tagállamokat, hogy minden eszközzel mozdítsák elő az LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transz-szexuális) személyek jogait. Ezek közé tartozik többek között az egynemű párok házassága, a gyermek-örökbefogadás biztosítása, a mesterséges megtermékenyítés lehetővé tétele leszbikus párok számára, illetve a béranyaság igénybevétele a homoszexuális párok részéről. A tagországok szabadon dönthetnek alkalmazásukról vagy figyelmen kívül hagyásukról.
Egyetértünk és támogatjuk Maria Hildingsson, a Katolikus Családok Szervezetei Európai Föderációja főtitkárának kezdeményezését, miszerint egy kampány keretében minden apa, anya és felnőtt számára lehetővé akarják tenni, hogy a képviselőjelöltekhez fordulhasson egy internetes platform létrehozása által, amely az EU minden nyelvén elérhető lesz.
Az MKP Keresztény Platformja kiáll a családok védelmében, és erre buzdítja jelenlegi, illetve majd a jövőbeli képviselőit is. Az egészséges társadalom jövője a család, amely nélkül nehezen elképzelhető az általános erkölcsi normák tiszteletben tartása.

Az MKP Keresztény Platformjának vezetősége