Április 3-án Komáromban tartotta meg ülését az imanapi szervezőbizottság, hogy megtárgyalja az előkészületeket az április 21-én, Jó Pásztor vasárnapján megrendezendő XXIV. Komáromi Imanapra. A szervező, Pázmaneum Társulás, Jópásztor Alapítvány és a Komáromi Római Katolikus Plébánia képviselői mellett jelen volt a Marianum Egyházi Iskolaközpont igazgatója, a Magyar Közösség Pártja Keresztény Platformjának vezetőségi tagjai és a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség képviselője is.

A szervezők képviseletében Elek László komáromi esperes-plébános, valamint a Jópásztor Alapítvány elnöke, Farkas Zsolt atya és a Pázmaneum védnök-elnöke, Karaffa János atya vettek részt a megbeszélésen. A szervezőbizottságban részt vesz Madarász Róbert, a Marianum Egyházi Iskolaközpont igazgatója, Stubendek László, az MKP Keresztény Platformjának elnöke, Karaffa Attila, a Pázmaneum ügyvezető elnöke és a platform vezetőségi tagja és Danczi Mónika, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség cserkésztisztje. Az imanapi szervezőbizottság ülésére a komáromi Marianumban került sor, ahol a jelenlevők áttekintették és részletesen megtárgyalták az imanap programját. Az előző évek tapasztalataiból is merítve számos egyéb hasznos meglátást hagytak jóvá a szervezők az általános szervezési kérdések megtárgyalása mellett. A szervezőbizottság az ifjúságra is számít, így a komáromi és a gútai egyházi iskolások mellett a cserkészek is aktívan részt vállalnak majd a feladatokból.

A lelki program április 21-én délután 14 órakor kezdődik a Szent András plébániatemplomban szentségimádással, majd szabadtéri keresztút következik, a hagyományokhoz híven a Szentháromság szobor megkerülésével. Visszatérve a templomba imákat mondanak Szent Mihály arkangyal közbenjárásáért. A szentmise előtt a délutáni imaórára, azaz a nónára kerül sor a papok és hívek részvételével. Az ünnepi szentmisét a Szent András plébániatemplomban Mons. Orosch János püspök atya, a Nagyszombati Főegyházmegye apostoli kormányzója mutatja be oltártestvéreivel együtt. Az imanap szándékához csatlakozott Mons. Mario Giordana apostoli nuncius is, aki írásban biztosította imáiról a szervezőket.

Az MKP Keresztény Platformjának jóvoltából a szabadtéren fényképkiállításra kerül majd sor, az imanapok történetéből. Az előző évekhez hasonlóan ismét élő adásban közvetíti az Imanapot a Felvidéki Mária Rádió. Új imafüzet is megjelenik majd a felvidéki magyar katolikusok legnagyobb imatalálkozójára, amely XVI. Benedek pápa hivatásvasárnapi üzeneteit és a még közvetlenül pápává választása előtt bíborosként megfogalmazott keresztúti elmélkedését is tartalmazza. Minden résztvevő emléklapot és a liturgia egyes részeit leíró kis füzetet kap majd. Ugyancsak megjelenik majd az Imanap alkalmából a Jópásztor Hírlevél aktuális száma is. - KA