Számos sikeres rendezvény valósult meg MKP-s közreműködéssel az Ung-vidéken a nyári hónapokban. Ahogy az ebben az időszakban lenni szokott, a politikai találkozók mellett, több kötetlenebb rendezvény, közösségi program zajlott le, melyekből kivették részüket mind a párt régióban működő helyi szervezetei, mind a Nagymihályi Járási Elnökség tagjai. Ung-videki_nyar_1 Menyhárt József Mihók Gábor, az MKP Nagymihályi járási elnöke meghívására érkezett a keleti régióba. Elkísérte őt Bacsó László, Nyárasd község polgármestere Június végén Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke látogatott el a keleti régióba. Az újonnan megválasztott elnök első hivatalos körútja volt ez az Ung-vidéken. Mihók Gábor, járási elnök meghívására Nagykaposon fórumon vett részt, másnap pedig ellátogatott a régió több településére, ahol polgármesterekkel, iskolaigazgatókkal egyeztetett. A pártelnök találkozott a régió ifjúsági vezetőivel, a Via Nova ICS tagjaival, illetve a környékbeli fiatal csemadokosokkal is. Ung-videki_nyar_2Július első hétvégéjén a nagy hagyományokkal bíró kaposkelecsényi sportesemény, az anyaországi Tiszakanyárral való találkozó lebonyolításában vállaltak szerepet a község MKP-s tagjai, összefogva a településen működő civil szervezetekkel. „37. alkalommal fogadtuk Tiszakanyárt, ami a helyi közösség számára sokkal több, mint egy futballmeccs. Igazi hagyomány, régi barátságok ápolása a fiatalabb generációk bevonásával, valamint kötetlen szórakozás is egyben” – mondta el Varga Tibor, az MKP Kaposkelecsényi Helyi Szervezetének elnöke, járási titkár. Ung-videki_nyar_3

Forró nyári délután, számos színvonalas program, kiváló hangulat, nagyszerű közösség, finom ételek, főleg a sokat dicsért csülkös babgulyás, régi ismerősök, nagy találkozások, ifjak és örökifjak! - röviden ez jellemezte idén a csicseri falunapot, ahol hagyományosan az MKP csapata is képviseltette magát. A július utolsó hétvégéjén megtartott rendezvényt Varga Imre (MKP) polgármester nyitotta meg, a lebonyolításban pedig nagy szerepe volt Muník Istvánnak, az MKP Csicseri Helyi Szervezete elnökének.

Ung-videki_nyar_Pillanatkép BésbőlBés község idén is kitett magáért, tartalmas falunapot szervezett az önkormányzat augusztus 6-án. KezdéskéntUng-videki_nyar_4 sportpálya-avatás, majd foci, utána főzőverseny és sokszínű program kicsiknek és nagyoknak, este pedig színvonalas koncertek gazdagították a napot. A vendégeket Kalán Sándor (MKP) polgármester és Mihók Gábor, járási elnök is üdvözölte. A járási elnökség tagjai közül jelen volt továbbá a Bési Helyi Szervezet elnöke, Csatlós István is.

Ung-videki_nyar_5 Színház a határon NagyszelmencenAugusztus első hétvégéjén negyedik alkalommal szervezték meg a Színház a Határon című rendezvényt Nagyszelmencen. Az öt éve működő Finire Csemadok ifjú és lelkes csapata idén is színvonalas, háromnapos programot állított össze, hogy minél nagyobb közönséget tudjon megszólítani. Középpontban idén is a színjátszás volt, miközben sok egyéb kulturális és szórakoztató esemény is várta a nagyérdeműt. Az esemény fő támogatója az MKP-s járási elnökségi tag, Tóth Lajos polgármester által vezetett nagyszelmenci önkormányzat volt.

Ung-videki_nyar_Dobófeszt Dobóruszkán

Ung-videki_nyar_6. Mihók Gábor és Czap Lídia, Mátyócvajkóc polgármestere DobóruszkánDobóruszkán Dobófesztet tartottak augusztus 13-án. Számos kísérőprogram tette tartalmassá a napot a község hagyományos rendezvényén a híres egri hős szülőfalujában. Kicsik és nagyok is megtalálták a maguk szórakozását. Közösségi élmény volt a javából! Főszervező a helyi önkormányzat volt Lakatos Erika (MKP) polgármester vezetésével.

Ung-videki_nyar_7. Mihók Gábor beszéde Szent István szobránál

Az Ung-vidék központjában augusztus 21-én tartott megemlékezést a városi Csemadok alapszervezet az államalapítás évfordulója alkalmából. Az esemény helyszíne hagyományosan a nagykaposi Szent István szobor parkja volt. Ünnepi beszédet Mihók Gábor járási elnök tartott. Koszorúzott az MKP és a Via Nova regionális szervezete is.

Ung-videki_nyar_8.Sokan betértek az MKP sátrába Nagykaposon Augusztus utolsó héUng-videki_nyar_A nagykaposi lecsófesztiválontvégéjén lezajlott az Ung-vidéki nyár legnagyobb rendezvénye, a nagykaposi Lecsófesztivál, ahol az MKP csapata is várta a vendégeket egy tál lecsóra, frissítőre, eszmecserére. Varga Tibor járási titkár beszámolója szerint sokan meglátogatták az MKP sátrát, melynek árnyékában kóstolás közben kiadós beszélgetésekre nyílt alkalom.

 Mátyócvajkócon augusztus Ung-videki_nyar_Mátyócvajkócon27-én tartottak falunapot. Az MKP-s vezetésű Ung-vidéki községben színes kultúrműsor várta azUng-videki_nyar_Pillanatkép Mátyócvajkócról érdeklődőket, és idén sem maradhatott el a főzőverseny. Környékbeli előadók és csoportok, helyi tehetségek váltották egymást a színpadon. Nagy sikerük volt a folklórműsoroknak és a modern zeneszámoknak egyaránt. Főszervező a helyi önkormányzat volt, Czap Lídia (MKP) polgármesterasszony vezetésével. A faluban működik a régió egyik legnagyobb MKP-s helyi szervezete, melynek elnöke Czap Mária.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy Ung-vidéki településeink vezetői a nyári időszakban is aktívak a különböző rendezvények, események, megemlékezések szervezése terén, hiszen ezeknek az alkalmaknak erős a közösségépítő hatása, melynek a régiónkban fokozott jelentősége van. Ezért is teszek eleget örömmel minden felkérésnek, meghívásnak, hiszen ezeken a rendezvényeken is találkozhatunk a polgárokkal, meghallgathatjuk a véleményüket, meglátásaikat” – mondta el Mihók Gábor, az MKP Nagymihályi járási elnöke. További kapcsolódó cikkek: