V uplynulých týždňoch sme boli svedkami rôznych vyhlásení od kandidátov ohľadom odstúpenia. Chcem byť človekom činov, preto som nepredstúpil pred vás so žiadnym apelom alebo prísľubom, ale preto, aby som vás informoval, že dnes odstupujem z kandidatúry v prospech najsilnejšieho pravicového demokratického kandidáta, pána Roberta Mistríka.

V roku 2004 viacerí z nás nemali reálnu možnosť voľby v 2. kole. Ani ja som vtedy nehlasoval. Tvrdohlavosť vtedajších pravicových kandidátov viedla k tomu, že Ivan Gašparovič, „akoby člen Smeru“ sa stal prezidentom. Smer aj jeho pričinením a kvôli nedohode z roku 2004 mohol zdevastovať tento štát do nevídaných rozmerov. Preto tak vyzerá vláda, parlament, a najnovšie aj Ústavný súd. Korene problémov siahajú do roku 2004.

Je aj mojou zodpovednosťou, aby som dopomohol k zmene. Dúfam, že moje dnešné rozhodnutie primä aj ostatných demokratických kandidátov k tomu, aby prehodnotili svoje postoje.

Týmto prosím všetkých sympatizantov SMK a apelujem na všetkých maďarských voličov, aby v tomto boji podporili pána Mistríka už v prvom kole, aby sme mali koho voliť aj v druhom kole. V krátkej histórii Slovenska maďarskí voliči vždy podporovali demokratické sily, verím, že sa pridajú aj teraz.

Pán Šefčovič je človekom, ktorý má vymenovať pána Fica za predsedu Ústavného súdu – to hovorí samo o sebe. Pán Harabin je najväčším politickým podvodníkom týchto volieb: vydáva sa za antisystém, pričom je stelesnením najhorších systémov Slovenska za uplynulých rokov: komunistického, mečiarovského a nakoniec smeráckeho. Je našou spoločnou zodpovednosťou, aby sme týchto kandidátov, ľudí minulosti a politického biznisu nepustili do prezidentského paláca.

--

Videozáznam tu: https://www.mkp.sk/media/10254