Dnešná voľba generálneho riaditeľa Rozhlasu a televízie Slovenska v Národnej rade SR ukázala: slovenský parlament je ihriskom politických priekupníkov. Všetky zásady podriaďujú väzbám k moci.

Zopakovala sa scéna z obdobia po parlamentných voľbách: počas niekoľkých dní sa zámery Mostu-Híd vplyvom niekoľkodňových dohadovaní totálne zmenili. Priekopníci boja proti extrémistom a korupcii sa odrazu dostali na jednu platformu s fašistami, veď hlasovali za tú istú osobu, k menu ktorej sa viaže viacero pochybných káuz. Výsledkom toho bude verejnoprávne médiá riadiť roky človek, ktorý sa naučil praktiky politickej podlízavosti v najtemnejšom období Slovenska, v časoch, keď bol premiérom Vladimír Mečiar. Pred niekoľkými týždňami politická moc rozhodovala o skončení Mečiarovej éry, dnes posadila do riaditeľského kresla jedného z líblingov Mečiara.

Za riadenie verejnoprávneho rozhlasu a televízie, za dodržanie verejnoprávnosti sú odteraz zodpovední aj tí, ktorí Jaroslava Rezníka zvolili za generálneho riaditeľa RTVS, a preto Strana maďarskej komunity očakáva posilnenie orgánov dohliadajúcich fungovanie rozhlasu a televízie.

József Menyhárt,
predseda SMK