A Szlovák Rádió és Televízió vezérigazgatójáról szóló mai parlamenti szavazás megmutatta: a szlovák parlament politikai kufárok játszótere. A hatalomhoz való ragaszkodás felülír minden elvet.

Megismétlődött a parlamenti választások utáni jelenet: a néhány nap leforgása alatt született háttéralkuk miatt a Most-Híd véleménye gyökeresen megváltozott. A szélsőségesek elleni fellépés és a korrupcióellenesség élharcosai pedig a fasisztákkal kerültek egy platformra, hiszen ugyanarra a személyre szavaztak, akinek nevéhez több kétes ügy fűződik. A közszolgálati médiát így egy olyan személy irányíthatja évekig, aki Szlovákia legsötétebb időszakában, Vladimír Mečiar miniszterelnöksége idején tanulta ki a politikai szervilizmus, a mindenkori hatalom kiszolgálásának módját. Néhány hete még a mečiari korszak végéről értekeztek, ma pedig egyik kedvencét emelték az igazgatói székbe.

A közszolgálati rádió és televízió irányításáért, a közszolgálatiság betartásáért ezek után a Jaroslav Rezníket az igazgatói székbe segítők is felelősséget viselnek, ezért a Magyar Közösség Pártja elvárja a rádió és televízió működését felügyelő szervek megerősítését.

Menyhárt József,
az MKP elnöke

Címkék: Menyhárt József ,