Mezőgazdaság

2017. május. 19.

A szlovák törvényhozás ezen a héten hagyta jóvá azt az alkotmánymódosítást, amely a termőföld védelmét célozza. Az alkotmánymódosító törvényjavaslatot ugyan a Szlovák Nemzeti Párt terjesztette be, de maga az ötlet nem a párt műhelyében született.

2016. július. 8.

Igazán nincs könnyű helyzetben Jahnátek utódja az agrártárcánál, hiszen az agrárágazat és élelmiszeripar többéves agonizálása következtében, amely részint az előnytelen EU-s csatlakozási feltételek következménye is, Szlovákia élelmiszer-önellátott

2015. december. 15.

A rendszerváltás óta már eltelt több mint 20 év. Ám a problémák nem hogy megoldódtak volna, de sajnos még tovább fokozódtak.

2015. március. 27.

Az előttünk álló uniós fejlesztési időszak vidékfejlesztési programjának lehetőségeiről, a szlovákiai agrártámogatások szerkezetéről, valamint a fiatal gazdák esélyeiről tartott konferenciát a Gazda Polgári Társulás március 27-én Komáromba

2015. május. 8.

A Gazda Polgári Társulás és Magyarország Kassai Főkonzulátusa szervezésében szakmai találkozót tartottak 2015. május 7-én a kisgéresi kultúrházban.

2014. március. 18.

2004-ben Szlovákia az Európai Unió tagjává vált. Az azóta eltelt tíz esztendőben alaposan megváltozott a mezőgazdasági támogatások rendszere. Kárunkra és az egész ágazat kárára, ezt mindjárt az elején leszögezhetjük.

2015. április. 9.

Vajon hova „fejlődött“ a mezőgazdaság és az élelmiszeripar az elmúlt két évtized folyamán? Szlovákia megalakulásának évében az ország önellátása élelmiszerből 90 százalék feletti volt, ma 45 százalékos.