Holnap (2017. szeptember 21-én) Szlovákiába érkezik Vincze Loránt, az Európai Kisebbségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke, hogy az egymillió aláírást igénylő európai kisebbségvédelmi kezdeményezés kapcsán megbeszéléséket folytasson az aláírásgyűjtésben részt vevő szervezetekkel és a kezdeményezést támogató közszereplőkkel.
Vincze Loránt, a FUEN tavaly megválasztott elnöke csütörtök délelőtt Komáromban találkozik Knirs Imre alpolgármesterrel és Juhász Györggyel, a Selye János Egyetem rektorával. Dunaszerdahelyen Hájos Zoltán polgármester fogadja a FUEN delegációját. A FUEN-elnök a dunaszerdahelyi vásárban elhelyezett MKP-sátorban személyesen is gyűjt majd aláírásokat.
A felvidéki látogatás pénteken délelőtt a Csemadok pozsonyi székházában folytatódik, ahol Bárdos Gyula elnök fogadja a FUEN elnökét. Később, a Magyar Közösség Pártja pozsonyi székházában tartott megbeszélést követően a FUEN elnöke közös sajtótájékoztatót tart Menyhárt József MKP-elnökkel és Berényi Józseffel, Nagyszombat megye alelnökével.
Az MKP sajtóosztálya

Címkék: FUEN, Európa