Iván Tamás lett az MKP Szepsi Helyi Szervezetének elnöke. Már évek óta országos alelnökként tevékenykedik a párt ifjúsági partnerszervezetének számító Via Novában, és helyi szinten is komoly érdemi tevékenységet fejt ki az ifjúsági szervezetben. Emellett az etnikai párt tagjaként már hosszú ideje kapcsolata van a politikával. Nem is olyan régen a járási konferencia a 2016-os parlamenti választásokra is képviselőjelöltnek választotta meg.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a tagság úgy döntött, én vagyok az alkalmas e poszt betöltésére. Úgy érzem, az MKP Szepsiben jelenleg nincs a legkönnyebb helyzetben, hisz a legutóbbi helyhatósági választásokon jóval kevesebb képviselőt sikerült bejuttatnunk az önkormányzatba, mint ami a kitűzött cél volt. Polgármesterjelöltünk is másodikként futott be, igaz nagyon kevés különbséggel. Viszont ami nem öl meg az megerősít - tartja a mondás. Mindannyian érezzük a ránk ruházott felelősséget. Az évek során nagyon sokszor szavaztak bizalmat nekünk a szepsiek. Az én célom elnökként az, hogy folytassuk a megkezdett munkát, és továbbra is kiálljunk a szepsiek mellett. Nagy szerencsém van, hiszen ebben a csónakban nem egyedül evezek, egy megbízható és munkára kész csapat áll mellettem. Ezzel a tudattal biztos vagyok benne, hogy sikeresen fogjuk venni az elénk gördített akadályokat, legyenek azok bármilyen nehezek. Hitre, összefogásra és közös tettekre van szükségünk!"

A 23 éves fiatalember egyébként otthonról örökölte a közügyek iránti elkötelezettséget, hiszen édesapja, Iván László korábban parlamenti, jelenleg megyei képviselő, és több éven át irányította a várost alpolgármesterként.

A fiatal politikus a prágai Cseh Mezőgazdasági Egyetem (ČZU) hallgatója, közgazdaság és menedzsment szakirányzaton, melyet angolul végez. Ebből kifolyólag a Via Nován belül leginkább a mezőgazdasággal és a külügyekkel foglalkozik.

Nem Iván Tamás az egyetlen, aki vianovásként került az MKP-n belül vezető tisztségbe. Az Ifjúsági Csoport országos elnöke, Gubík László irányítja például a lévai helyi szervezetet, Varga Tibor elnökhelyettes a kaposkelecsényit, Csonka Ákos, a nemzetpolitikai kabinet vezetője a zselízit, Farkas Attila a kétyit, Leczo Bence pedig a bélyit. Mindazonáltal találhatunk több olyan helyi szervezetet, melyeknek élén nem kimondottan vianovások, de fiatalok állnak. Ide kell sorolni a nagyfödémesi Bózsing Katalin jogászt, Agócs Gergely Nagyszombat megyei képviselőt Királyrévből, vagy éppen a korábbi Via Nova-tag Köpöncei Pétert Palástról. Ezek a fiatalok jelentik azt, hogy az MKP-ban igenis van innováció, a párt megszólítja és jövőképet kínál a fiataloknak.

vn

Címkék: Via Nova