A Via Nova ICS nógrádi fiataljai is részt vettek csütörtökön az R2-es gyorsforgalmi út mielőbbi megépítéséért szervezett tüntetésen.

A legutóbbi demonstráción lovon vettek részt a fiatalok, ezúttal pedig motorkerékpárokon robogtak be a vianovások a mintegy százfőnyi protestáló közé, „Új út” molinóval a kezükben.
„A fiataloknak az itthon maradás feltételeit kell megteremteni, és ez itt Dél-Szlovákiában társadalmi, gazdasági és szociális jelenségek által átszőtt, összetett probléma. A „menni vagy nem menni?” dilemmája kísért, és sokan inkább az elvándorlást választják. Itt arról dönt a hatalom, hogy 20 évvel korábban vagy később épüljön meg egy Pozsonyt Kassával összekötő út, de szem elől tévesztik, hogy ennyi idő után már lehet, hogy nem lesz kinek építkezni, mert a régióbeli fiatalok külföldön lesznek. Ezt a hullámot kell mindenekelőtt megfékezni, ezért vettünk részt a mai tüntetésen.” – mondta Varga Henrietta, a Via Nova ICS nógrádi vezetője, aki szintén motoron érkezett társaival a tüntetésre.

A Via Nova ezzel újfent megmutatta tettrekészségét és elkötelezettségét a közösséget érintő problémák és aktuális ügyek megoldása iránt. „Nyitottak vagyunk az együttműködésre, az összefogásra, hiszen ez és az ehhez hasonló ügyek megoldása mindannyiunk közös érdeke, pártszimpátiától függetlenül. Mi egy új, járható utat próbálunk kitaposni a jövő nemzedékének, hogy szülőfüldünk élhetőbb legyen és megmaradjon annak a vidéknek, ahova tartozunk.” – zárta Varga Henrietta.

1508r1

 

-vianova-

Címkék: Via Nova