Múlt héten a kormány kihelyezett ülést tartott a Zsolnai járásban. A kihelyezett ülésen 17,5 millió euró összegben a kormány átvállalta Zsolna város tartozását az állami költségvetéssel szemben. Ezen felül összesen mintegy tízmillió eurónyi állami támogatást osztott szét a Zsolnai járás számára. Ebből csupán az az összeg méltányolható, amelyet az időjárás viszontagságai által igencsak próbára tett Terchová település kárenyhítésére szolgál, 1,3 millió euró összegben.

A további tételek kifizetése felettébb aggályos. Ötmillió eurót a járás hivatásos és önkéntes tűzoltói felszerelésére szánt a kormány. Netán a további járások tűzoltói és települései nem érdemelnek meg ilyen bőkezű támogatást? 1,3 milliót fiatal végzősök munkahely-teremtésére áldozott, holott a Zsolnai járásban a 9. legalacsonyabb munkanélküliségi arányt mérik, tartósan. A fiatal munkavállalók munkanélkülisége sokkal riasztóbb délen és keleten. Sőt a fiatalkorúak elvándorlása hosszabb ideje Dél-Szlovákia egyes járásaiból a legmagasabb.

További 2,5 millió eurót 35 járásbeli település számára osztott szét a kormány. Eurótízezreket juttat a helyi utak újjáépítésére, vízvezetékek vagy az óvodaépületek átépítésére. Miért éppen az ország egyik legfejlettebb járásában volt minderre szükség?  Mikor lesz ilyen bőkezű a kormány a dél-szlovákiai településekkel? Éppen ellenkezőt tapasztaltunk nemrég: miután a kormányfő elveszítette a köztársaságielnök-választást, büntetésből a déli járások pályázatait elkaszálták, vagy jobb esetben a beruházásokat elhalasztották.

További egymilliót szánt a kormány a zsolnai jégkorongstadion korszerűsítésére, 600 ezret a zsolnai kórház belgyógyászati pavilonjának átépítésére. Az érsekújvári jégkorongstadion, vagy a dél-szlovákiai városok labdarúgó-stadionjainak és kórházainak korszerűsítése mikor kerül napirendre?

Másfél éve a kormány a Poltári járásban tartott kihelyezett ülést. A helyszínen szembesült a régió sanyarú sorsával, megígért számára fűt-fát. Munkahelyteremtést, az R2-es déli gyorsforgalmi út építését. Azóta mi történt? Ahelyett, hogy az R2-es meglevő szakaszait összekötné és tovább építené Losonc, valamint Kassa felé, Zólyom környékén és a Trencséni kerületben építi az újabb szakaszokat.

Ezek után mit gondoljon a Dél-Szlovákiában élő adófizető polgár?

Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke