Gazdaság

2016. december. 12.

2012 óta keletről nyugati irányba haladva tartottuk meg az MKP Gazdasági és Regionális Fejlesztési Tanácsának (GRFT) kihelyezett üléseit a határ menti járásokban.  Kihelyezett üléseinken a gazdasági tanács tagjain kívül megjelentek vállalkozók, te

2016. november. 30.

A 2017. évi állami költségvetést viszonylag gyorsan, különösebb vita nélkül fogadta el a pozsonyi törvényhozás.

2016. november. 7.

A lakossági hitelállomány egy felnőtt lakosra számítva Szlovákiában meghaladja a hatezer eurót. Ezen belül a fogyasztási hitelek képezik a legnagyobb hányadot, azokat a jelzálogkölcsönök követik a sorban.

2016. október. 6.

A kormány elfogadta a jövő évi állami költségvetést és a közigazgatás három évre szóló javaslatát. Félúton vagyunk csupán, hiszen a végső döntést a törvényhozás hozza majd meg valamikor novemberben, ami első ránézésre formalitásnak tűnik.

2016. október. 5.

Az MKP gazdaságpolitikai és régiófejlesztési tanácsa (MKP GRFT) megelégedéssel vette tudomásul, hogy 2016 derekán végre megjelentek a 2014-2020 közötti fejlesztési időszak első pályázati felhívásai az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Programban

2016. szeptember. 13.

A pénzügyi tárca az illetékes törvény alapján augusztus végéig a kormány elé kell, hogy terjessze a következő év költségvetésének javaslatát. A pénzügyi tárcavezető ezt megtette, ám az egyes tételek számszerűsítése nélkül.

2016. augusztus. 15.

Napvilágot láttak az idei második negyedév adatai, amelyek Szlovákia gazdaságának alakulását jellemzik. Meglepően magas, 3,7 százalékos gazdasági növekedésről árulkodnak, összevetve a tavalyi gazdasági év hasonló időszakával.

2016. június. 27.

Akármennyire lesújtó a britek népszavazási eredménye, valljuk be őszintén, nem volt váratlan. Elég, ha szemügyre vesszük a törésvonalakat, amelyek a népszavazást megelőzően kirajzolódtak.

2016. június. 24.

A Kárpát Régió Üzleti Hálózat a Kárpát-medence 13 városában nyitott üzleti irodát, ebből kettőt Szlovákiában. 2012-ben Kassán és Dunaszerdahelyen nyílt üzleti iroda a KRÜH égisze alatt, azonban 2014 végén az irodahálózat megszűnt.

2016. június. 14.

A fehérgalléros bűnözés esetében az állam számára a legsúlyosabb károkat minden bizonnyal a hozzáadott értékadóval való visszaélések okozzák. Megesett, hogy ilyen ügyekbe keveredtek közismert vállalkozók, korábban elismert jogászok, ügyvédek.