A Malina Hedviget támogató és a szlovákiai igazságszolgáltatás állapotát bíráló tüntetésre került sor Pozsonyban a a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala szervezésében.

A Vármegyeháza téren tartott rendezvényen felszólalt Tokár Géza,, a Szlovákiai Magyar Kerekasztal szóvivője, Batta István lelkész, zsinati tanácsos, Zuzana Wienk - Aliancia Fair-play, Eugen Korda - újságíró, Sándor Anna - pedagógus, Voda Zsófia a nyitrai diákok képviseletében, Oľga Bindasová az emberi jogi biztosi hivataltól, Miroslav Kusý politológus, Mézes Rudolf a Csemadok és a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége képviseletében, Vrabec Mária újságíró, a Hedvig c. könyv szerzője. A felszólalók rámutattak, a szlovákiai igazságszolgáltatás állapotát jól tükrözi, hogy a nyolc évvel ezelőtt megtámadott és megvert Hedviget bíróság elé idézik, azok, akik egyértelműen hazudtak és vétkeztek, büntetlenül élik napjaikat és töltik be hivatásukat. Felelősség terheli a miniszterelnököt és a belügyminisztert is, akik Hedvig megverése idején azt az ominózus, Hedvig-ellenes sajtótájékoztatót tartották.

Malina Hedvig levelét Holop Zsóka tolmácsolta. " Az évek során rá kellett jönnöm, hogy ügyem mozgatórugója a korlátlan hatalmi arrogancia és a zsigeri gyűlölet. Ezek a legszívesebben elpusztítanának mindent, ami szembeszegül velük. Képtelen lettem volna végignézni, hogyan keserítik meg a gyermekeimet, ezért úgy döntöttem, hogy ha kell, hazát cserélek, de az ő gondtalan gyermekkorukat megvédem" – üzente Hedvig a tüntetés részvevőinek." - fogalmazott elkvelében Hedvig.

A rendezvényen a Magyar Közösség Pártjának több száz tagja is részt vett. Ott volt többek között Berényi József MKP-elnök, Bauer Edit európai parlamenti képviselő, Bárdos Gyula volt köztársaságielnök-jelölt, Csáky Pál és Farkas Iván, az MKP EP-listájának első két jelöltje is. (on)