Palócföld

2020. szeptember. 20.

Példaképeket keresni és találni nem is olyan nehéz feladat, itt járnak közöttünk a névtelen hősök, akik ellenszolgáltatás nélkül végeznek olyan tevékenységet, amivel segítik mások életét, amivel másoknak örömet okoznak.

2020. augusztus. 11.

Cziprusz Zoltán, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) szervezési alelnöke számít a legaktívabb megyei képviselőnek a Rimaszombati járásból, míg Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere a legpasszívabbnak – derül ki azokból a statisztikákból, am

2020. május. 8.

Az infrastrukturális fejlesztések és a lakásépítések támogatása terén a Magyar Közösség Pártja számos pontban egyetért a kormányprogramban lefektetett célokkal, ugyanakkor szükség volna egy olyan állami alapra is, amely a

2019. május. 5.

Szvorák Zsuzsanna gimnáziumi tanár, a Csemadok füleki alapszervezete elnöke Pro Probitate – Helytállásért díjat, Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere, a Határon Túli Magyarok Hivatalának egykori elnöke a Felvidéki Magyarságért díjat kapo

2017. december. 7.

Ma délelőtt Ipolynyéken átadták az óvoda felújított épületszárnyát. Ezt a magyar kormány óvodákat támogató programjával sikerült megvalósítani. Az ipolynyéki óvoda az első, amelyet e program keretében újítottak fel a Felvidéken.

2021. november. 12.

A Szövetség képviselői Rimaszombatban tartottak sajtótájékoztatót, s meghívták a régióba azt a 76 „hősnek” mondott parlamenti képviselőt, akik megszavazták és ezzel második olvasatba utalták a vitatott kórházreformot.

2019. augusztus. 17.

A rimaszombati Baráti Körök, Csemadok, VN ICS valamint az MKP helyi csapatai szeretettel várnak mindenkit Rimaszombatba a Fő térre, közös augusztus 20.-i Szent István Napi Ünnepségünkre.

2018. április. 16.

Az MKP Rozsnyói Járási Elnöksége és a járás teljes szervezettségű magyar alapiskolái mellett működő szülői munkaközösségek április 15-én ismét közösen szervezték meg a II. Jótékonysági koncertet a rozsnyói református templomban.

2018. április. 14.

Az MKP Rozsnyói Járási Elnöksége és a járás teljes szervezettségű magyar alapiskolák mellett működő szülői munkaközösségek közösen szervezi meg április 15-én, vasárnap 14.00 órai kezdettel a II.