Cziprusz Zoltán, a Magyar Közösség Pártjának (MKP) szervezési alelnöke számít a legaktívabb megyei képviselőnek a Rimaszombati járásból, míg Jozef Šimko, Rimaszombat polgármestere a legpasszívabbnak – derül ki azokból a statisztikákból, amelyet a Besztercebánya Megyei Önkormányzat kedden hozott nyilvánosságra honlapján és közösségi oldalán. 

A 2017 decemberében tartott alakuló üléstől kezdve 21 megyei testületi ülést tartottak összesen, amelyen 566 programpontot tárgyaltak meg a képviselők. A grafikonokból kiderül, hogy ki mennyi ülésen vett részt, mennyire volt aktív, illetve, hogy miként szavazott az egyes pontokról. Az adatok folyamatosan frissülnek és a statisztikákat a soron következő ülések adataival is kibővítik majd. 

Ez egy újabb lépés a hivatal átláthatóbb működése felé. A lakosok nyílt és transzparens módon történő tájékoztatását kötelességünknek tartjuk – közölte a téma kapcsán Matúš Hollý, a Besztercebánya Megyei Önkormányzati Hivatal igazgatója.

A képviselők tevékenységét ITT lehet nyomon követni. 

A kép eltávolítva.

Az eddigi adatokból kiderül, hogy a Rimaszombati járásból a legaktívabb Cziprusz Zoltán városi és megyei képviselő, aki az ülések közel 78 százalékán fejtett ki aktivitást és összesen 441-szer szavazott. Őt Rimaszombat alpolgármestere, Rigó László követi, aki 421 szavazással 74,38%-ban volt aktív. Mögöttük az MKP további két megyei képviselője, Juhász Péter (67,31%) és Auxt Ferenc (57,07%) következik. 

Cziprusz Zoltán portálunknak elmondta, hogy őt is pozitívan meglepte ez az adat, mivel nem követi a hasonló statisztikákat. Külön kiemelte a többi MKP-s képviselő aktivitását is, amelynek köszönhetően nagyobb forrásokat tudnak a megye déli járásaiba irányítani. Mint elmondta a kimutatás megerősíti abban, hogy jó úton járnak és további munkára sarkallja.

Igyekszünk a következő két évben is ilyen aktív szinten teljesíteni, és a lehető legtöbbet kihozni ebből a ciklusból, hogy minél többet tegyünk a déli régióért - tette hozzá.

A kép eltávolítva.

Az ülések kevesebb mint felén vett részt és legkevesebbszer szavazott a Rimaszombati járásból Michal Bagačka (42,76%) és Jozef Šimko (40,81% aktivitás). Šimko esetében ez azzal hozható összefüggésbe, hogy a városvezető három lovat próbál egyszerre megülni, mivel polgármestersége mellett idén tavasztól már parlamenti képviselő is lett, így nem sok ideje marad a megyei képviselői tisztségét betölteni. A felmerülő kérdés költői: akkor mégis miért ragaszkodik mindhárom pozícióhoz?

Forrás: ma7.sk - Virsinszky Tamás