Szímő

2022. február. 7.

Az Érsekújvári járás MKP platformja február 4-én a szímői Jedlik Házban tartotta tisztújító tanácskozását. A platform járási elnökévé ismételten Bolya Szabolcsot választották és a Szövetség járási elnöki posztjára is őt jelölték.

2018. július. 21.

16 település polgármestere 8 európai országból vehette át június 28-án Strasbourgban a 2018-as évre szóló Európa Diplomát.

2019. szeptember. 4.

Az Európai Becsületzászló díjat Bób János Szímő polgármestere a 8. Szímői Fröccsnapokon vehette át Joe O´Reilly, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ír alelnökétől.

2017. január. 24.

A felvidéki fiatal alkotók munkáit gyűjtötték össze „A nyelvem, azt nem adom“ c. antológiában, amelyet a Szímői Jedlik-házban mutattak be az elmúlt hétvégén. 21 tehetséges ifjú író művei köszönnek vissza a kötet hasábjairól.

2017. január. 16.

Január 12-én Szímőn tartotta soron következő ülését a Magyar Közösség Pártja Érsekújvári Járási Elnöksége a Károlyi-ház tanácstermében.

2016. szeptember. 2.

Ötödik alkalommal rendeztek fröccsnapokat Szímőn. A Vág-menti településen hagyománnyá vált, hogy a falu neves szülöttére, Jedlik Ányosra, a fizikus-feltalálóra nagyszabású rendezvény keretében emlékeznek a helyiek.

2016. február. 19.

Zsúfolásig megtelt a szímői Jedlik-ház február 17-én a Magyar Közösség Pártja kampányrendezvényén. A vendégeket - köztük Szigeti Lászlót, az MKP Országos Tanácsa elnökét - Bób János, a község polgármestere, parlamenti képviselőjelölt köszöntötte.

2015. szeptember. 2.

A szímői önkormányzat immár negyedik alkalommal rendezte meg a Szímői Fröccsnapokat az elmúlt hétvégén. A rendezvény Bób János polgármester (MKP) megnyitójával vette kezdetét.

2015. június. 20.

A Magyar Közösség Pártja június 19-én az Érsekújvári járásban Szímőn a Jedlik Házban is megrendezte a Beszéljük meg! elnevezésű rendezvényét.

2015. február. 7.

Február 6-án tartotta évzáró, küldöttállító, valamint jelölő taggyűlését az MKP Szímői Helyi Szervezete, melyet Bób János, a szervezet elnöke, s egyben a község polgármestere nyitott meg.