A szímői önkormányzat immár negyedik alkalommal rendezte meg a Szímői Fröccsnapokat az elmúlt hétvégén. A rendezvény Bób János polgármester (MKP) megnyitójával vette kezdetét. A délutáni programsorozaton részt vettek és hozzájárultak Szlovákia legnyagyobb fröccsének az elkészítéséhez az MKP országos tisztségviselői is, Berényi József elnök, Szigeti László, az Országos Tanács elnöke és Farkas Iván országos alelnök. A Vág menti település fröccsnapjára ellátogatott Csáky Pál, az MKP európai parlamenti képviselője, Samu István és Domin István az Országos Elnökség tagjai, valamint Nagy Dávid a Via Nova Ifjúsági csoport járási elnöke.

Gazdag kulturális és gyermekprogram várta az érdeklődőket, s nem maradhatott el a gulyásfőző verseny sem, melyre az MKP helyi szervezete is benevezett kitűnő gulyásával.

A szímői fröccsnapon megdöntötték a tavalyi rekordot, és elkészítették Szlovákia legnagyobb fröccsét. Tavaly 214 liter, idén viszont 215 liter fröccs készült a Magyarországi Szikvízgyártók Jedlik Ányos Lovagrendjének hatalmas poharában.

A rendezvény esti utcabállal folytatódott, amely hajnalig tartó szórakozást biztosított a résztvevőknek.

Bolya Szabolcs

Címkék: Szímő,