Illésházán ökumenikus istentisztelettel kezdődtek a falunapi programok 2015. július 18-án. A katolikus templomban Nemes Attila katolikus és Kiss Tibor jókai református lelkész tolmácsolta gondolatait a megjelenteknek. Jézus hív minket minden időben, csak meg kell hallanunk hívó szavát - mondta a református tiszteletes. Az ünnepről és annak fontosságáról szólt a plébános úr és egyben köszönetet mondott a falu polgármesterének, Fehér Tibornak, hogy az Isten házában kezdődik a falunapi ünnepség.

Az ökumenikus istentisztelet után Fehér Tibor polgármester, a falu főellenőre, képviselők és több közéleti személyiség is felkereste a hősi halottak emlékműveit Bélvatán, Illésházán, Tonkházán és Kismagyaron. Koszorúkat és mécseseket helyeztek el a hősi halottak tiszteletére, és fejet hajtottak emlékük előtt. Az MKP Dunaszerdahelyi Járási Elnökségét Karaffa Attila elnökségi tag, parlamenti képviselőjelölt képviselte, aki mindegyik helyszínen ugyancsak koszorút helyezett el a hősi katonák emlékművénél.

A falunapi rendezvény délután színes gyermek-, sport- és kulturális rendezvényekkel folytatódott. Felléptek a helyi óvodások és iskolások, a nagymagyari MINI TINI tánccsoport, valamint Pécsi Virág Veronika. Az esti zenei programot a Pósfa zenekar, valamint Dóka Zsuzsa és Bősi Szabó László tette emlékezetessé. A rendezvényt utcabál zárta a Colors együttessel, amelyen fellépett a Desperado zenekar is.

-mkpdsz-