Holnap Szenteste van. Így ma, Jézus születése és a család ünnepének küszöbén már nincs sok helye a politizálásnak. Mégis kikívánkozik belőlem néhány gondolat, mert most időszerű a téma és január hatodika után már nem feltétlenül lenne értelmezhető.

A Szövetség párt támogatottsága a két és fél hónappal ezelőtti megalakulásakor szilárdan öt százalék felett volt. Azóta azonban, sajnos, a támogatottságunk folyamatosan csökkent (ami nem Forró Krisztiánon múlt).

Ennek kapcsán a Felvidék Ma hírportál készített velem egy interjút. Ebben kísérletet tettem az általam vélt párton belüli tartalmi, megjelenítési és szerkezeti hibák megnevezésére és javaslattal éltem elhárításuk módjára. Aminek csupán egyik eleme volt a párt, platformok nélküli víziója.

A következmény az lett, hogy a múltban inkább a Híd pártot segítő szlovákiai magyar médiumok (újságírók) nemcsak, hogy ismét összezártak, de egységesen elítélték a megnyilatkozásomat. Érveimet, javaslataimat pedig feleslegesnek, sőt károsnak minősítették anélkül, hogy - egy kivétellel - engem megkérdeztek volna.

Nem gondolom, hogy azok ártanak a Szövetségnek, akik szembenéznek a problémákkal, megnevezik azokat és megoldást keresnek, kínálnak rájuk. Hanem inkább azok, akik a süllyedő támogatottság ellenére a gondokat a szőnyeg alá próbálják seperni, és úgy tesznek, azt a látszatot keltik, hogy minden rendben van.

Friss hír, hogy az egyik ügynökség 5,5 százalékra mérte a Szövetséget. Ez a pozitív elmozdulás véleményünk szerint annak is lehet az eredménye, hogy az MKP Platform az utóbbi időben sokkal markánsabban kommunikálta nemzeti-konzervatív álláspontját.

Végezetül elnézést kell kérnünk tisztelt követőinktől a bejegyzés időzítése miatt. Mindnyájuknak áldott, békés, kegyeletteljes ünnepeket kívánunk szeretteik körében!

Berényi József, a Szövetség MKP Platformjának elnöke