Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár levélben gratulált Forró Krisztiánnak a Szövetség megalakulásához, és jókívánságait fejezte ki elnökké történő megválasztásához:

Tisztelt Elnök Úr!

Engedje meg, hogy szívből gratuláljak a Szövetség megalakulásához és jókívánságaimat fejezzem ki elnökké történő megválasztásához. Talán nem túlzás állítani, hogy a magyarság számára ez egy sorsdöntő pillanat, hiszen a bő egy évtizede tartó megosztottság után újra egységessé válhat a felvidéki magyar közösség

Ez a tisztség az eddigieknél még nagyobb felelősséggel jár, hiszen a most épülő felvidéki együttműködési modell megóvása, megerősítése mindennél fontosabb. Legyen a Szövetség az az erő, amely képes megjeleníteni a felvidéki magyarság politikai sokszínűségét, miközben megőrzi a cselekvés egységét.

Magyarország elkötelezett abban, hogy minden lehetséges támogatást megadjon a külhoni magyarság megmaradásához és szülőföldön való boldogulásához. A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága üdvözli a Szövetség megalakulását.

Engedje meg, hogy új, felelősségteljes feladata ellátásához sok sikert és jó egészséget kívánjak! 

Potápi Árpád János