Pzsonyban ülésezett az MKP Országos Tanácsa. A testület a következő politikai nyilatkozatot fogadta el:

A Magyar Közösség Pártja kiáll a természetes régiók mentén kialakítandó megyék, például a Duna menti megye létrehozása, a magyar nyelv regionális nyelvként való elismerése, a Beneš-dekrétumok kollektív bűnösségre vonatkozó részeinek megszüntetése, magyar katolikus püspök kinevezése és a magyar nemzeti jelképek szabad használata mellett.

A Magyar Közösség Pártja elvárja Szlovákia kormányától a politikai feszültség csökkentését és azt, hogy helyezze előtérbe az érdemi munkát. Továbbá támogatja a politikai korrupció felszámolását.

A Magyar Közösség Pártja felszólítja Szlovákia kormányát, hogy tegyen meg mindent az EU új programozási időszakára jóváhagyott források akadálymentes merítése érdekében, és biztosítsa az előző programozási időszakból fennmaradt források mihamarabbi, átlátható felhasználását.

A Magyar Közösség Pártja felszólítja Szlovákia kormányát, hogy

  • a COVID-világjárvány okozta gazdasági problémákra ne a polgárok adóterheinek növelésével próbáljon megoldást találni, hanem az állami kiadások ésszerű karcsúsításával és az EU által biztosított mentőcsomag felhasználásával.
  • szenteljen fokozott figyelmet a lakosság COVID-világjárvány okozta egészségügyi problémáira, beleértve a post covid-tünetek gyógyítását.
  • számolja fel a Szlovák Földalapban tapasztalható klientelizmust és alkosson meg olyan szabályozást, amely kizárja a korrupciós visszaélések lehetőségét.

A Magyar Közösség Pártja a közös politikai érdekképviselet megteremtésében érdekelt, tudatosítva azt, hogy egy közös párt nagyobb hatékonysággal képes közösségünk ügyeit sikerre vinni.

A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsa elfogadja közös párt alapszabályának eddig lefektetett rendelkezéseivel és közös programjának téziseit.mogatja a tárgyalások folytatását és a közös párt, a Szövetség mielőbbi létrehozását.