A Magyar Közösség Pártja az érsekújvári járás 19 településén állított vagy támogat polgármesterjelöltet - tájékoztatta portálunkat Bolya Szabolcs, a párt járási elnöke.

Elmondta, 13 helyen az MKP színeiben indul polgármesterjelölt. (Andódon Puss Péter, Bajtán Ballán Alfréd, Ebeden Nagy Tibor, Garampáldon Góra Mónika, Kisgyarmaton Gróf Katalin, Kiskeszin Sallai Réka, Kisújfalun Geri Valéria, Kürtön Téglás János, Muzslán Farkas Iván, Párkányban Lukovics Tamás, Szalkán Dávid László, Szímőn Bób János, Szőgyénben Méri Szabolcs.) Ezek közül többen már régebbtől állnak községük élén.

Négy helyen független polgármesterjelöltet támogat az MKP. (Bényben Kremmer Szabolcsot, Kamocsán Lukács Imrét, Köbölkúton Szőcs Ferencet, Pozbán Ivanič Katalint.)
Érsekújvárban még tárgyalások zajlanak Klein Ottokár jelenlegi polgármesterrel, aki független jelöltként indul. Baracskán MKP-SaS-Oľano-Nova koalícióban indul a polgármesterjelölt, az MKP-tag Hajtman Béla, csakúgy, mint a képviselőjelöltek.

Bolya Szabolcs kiemelte, az MKP érsekújvári járási elnöksége a legfontosabb feladatának tartja az önkormányzati választásokra való felkészülést. Jelenleg is tartanak a programalkotó tanácskozások, hogy együtt fogalmazzák meg azokat a célokat, melyek a településeinken élők javát, életminőségük fejlődését szolgálják. "Ezeket a célkitűzéseket akkor sikerülhet megvalósítani, ha erős érdekképviseletet állít fel magának a magyar közösség, ezért is fontos, hogy a választók közösségünk jelöltjeit válasszák" - hangsúlyozta a járási elnök.

Forrás: ma7.sk 
https://ma7.sk/tajaink/bolya-szabolcs-fontos-hogy-a-valasztok-kozossegu…