A galántai Kodály Zoltán Gimnáziumban a 65. tanév vette ma kezdetét. Marsall János igazgató mellett Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke is köszöntötte a diákokat és a pedagógusokat.

A kultúrműsort követően Marsall János üdvözölte a jelenlévőket, köztük Forró Krisztián megyei képviselőt is. Megkülönböztetett figyelemmel köszöntötte az elsősöket. „Kívánom nektek, hogy négy, illetve nyolc év múlva elmondhassátok, jó iskolát választottatok. Mi, tanárok tudjuk, hogy szüleitek a legféltettebb kincsüket bízták ránk” – mondta az igazgató, majd bemutatta az iskola új tanárait és az új osztályfőnököket is. Újdonságok is lesznek az új tanévben, megvalósultak a feltételek a robotika alapjainak elsajátítására is.

Berényi József köszönetét tolmácsolta azon szülők felé, akik gyermeküknek ezt az iskolát választották. „Szülőként is mondhatom, hogy jól választottak” – mondta. Hangsúlyozta, hogy a galántai gimnázium a városnak, a régiónak és magyarságunknak egyaránt fontos intézménye. A gimnázium fenntartója Nagyszombat megye, így visszatekintett a közelmúltban folyósított támogatásokra is, amelyeknek köszönhetően – az iskola vezetőségével együttműködve – sikerült megújítani az iskola mennyezetét. Hangsúlyozta, továbbra is figyelnek arra, hogy az iskola épülete teljesítse az elvárásokat.

Berényi József a tanévnyitó után Marsall János kíséretében megtekintette a gimnázium felújításra szoruló szabadtéri sportpályáját is. Mint mondta, Nagyszombat megye alelnökeként arra fog törekedni, hogy a sportpálya is megújuljon. (on)

További fotók B.J. fb-oldalán, itt.