2014-ben határozati javaslatot tettem a Nyitra Megyei Önkormányzatban, hogy a megye kedvező, pozitív láttatása végett - más megyékhez hasonlóan - a megyénkben közlekedő helyközi járatok autóbuszain is tüntessük fel a Nyitra megye támogatja az autóbusz-közlekedést c. feliratot jól látható helyen. A megyéket illetően feltűnő alulinformáltság tapasztalható az emberek között, ezzel is felhívtuk volna az utazóközönség és a gépkocsivezetők figyelmét a megye egyik hatáskörére, amelynek köszönhetően ingyenesek, vagy jóval olcsóbbak a menetjegyek. A megyei szlovák koalíció azért nem fogadta el javaslatomat, mert Nyitra megye déli járásaiban két nyelven, szlovákul és magyarul javasoltam feltüntetni az autóbuszokon a feliratot.

Ám 2015 végére a szlovák koalíció Nyitra megyében szétesett, az MKP pozícióba került, ezzel a fentihez hasonló kezdeményezések elfogadhatóvá váltak. A megyénkben működő autóbusz-közlekedési vállalat párkányi részlegének akkori vezetője (korábban az MKP helyi önkormányzati képviselője volt) megérezte a lehetőséget, és azon igyekezett, hogy hatáskörében kétnyelvűsítése a hivatalos menetrendeket, az autóbuszok tájékoztatási rendszerét. Sikeres lett, majd kezdeményezése, törekvése a párkányi régió után a komáromi régióban is megvalósult.

Miután muzslai polgármester lettem, a párkányi részlegvezetővel megállapodtunk abban, hogy tovább lépünk, törekvéseit a KRESZ által előírt, hivatalos jelzőtáblákra is kiterjesztjük. 2016 nyarán Muzslán telepítettük elsőként az országban a hivatalos, kétnyelvű jelzőtáblákat, amelyek az egyes buszmegállók megjelölésére szolgálnak. 2017-ben hasonló kétnyelvűsítés valósult meg Párkányban és Komáromban is. Mára már az MKP számos polgármestere kérvényezte az autóbusz-közlekedési vállalatnál a régi KRESZ jelzőtáblák felcserélését és a kétnyelvű KRESZ-táblák kihelyezését településük buszmegállóin.

Közben Nyitra megye déli járásaiban általánossá váltak az autóbusz-közlekedési vállalat kétnyelvű menetrendjei és az autóbuszok kétnyelvű tájékoztatási rendszere. Nyitra megye helyközi autóbuszjáratain, az új buszokon 2016-tól megjelent a Radosť cestovať felirat, a megye déli járásaiban közlekedő autóbuszok némelyikén kiegészítve az Öröm utazni magyar nyelvű felirattal. Mindez az MKP Nyitra Megyei Képviselőcsoportjának hathatós támogatásával történt. A sort pedig folytatni szeretnénk, karöltve az autóbusz-közlekedési vállalattal. A jövőben szívesen látnánk, ha az ország déli harmadában elhelyezkedő települések többségében kétnyelvű buszmegálló-megnevezések virítanának, a menetrendek többsége is kétnyelvű lenne, s ehhez hasonlóan az autóbuszok tájékoztatási rendszere is. Ez esetben leszögezhetjük, hogy kezdeményezésünk az autóbusz-közlekedési vállalattal együtt sikeres lett, volt értelme, s együtt lehettünk e nemes gesztus úttörői.

Farkas Iván, az MKP alelnöke, megyei képviselője és polgármestere