Ma délelőtt Ipolynyéken átadták az óvoda felújított épületszárnyát. Ezt a magyar kormány óvodákat támogató programjával sikerült megvalósítani. Az ipolynyéki óvoda az első, amelyet e program keretében újítottak fel a Felvidéken.

Az ünnepség résztvevőit – köztük Grezsa István kormánybiztost és Menyhárt József MKP-elnököt  – Hrubik Béla polgármester köszöntötte és örömét fejezte ki, hogy a templom és Szent István tér után az óvoda is megújult. A Magyar Közösség Pártjának elnöke rámutatott, hogy egyre több konkrét eredménye van a magyar kormánnyal folytatott stratégiai partnerségnek. A kormánybiztos bízik abban, hogy hamarosan újabb óvodákban tarthatnak majd hasonló ünnepségeket, mint itt, Ipolynyéken.

A felújított óvodát a nemzeti színű szalag átvágása után adták át a gyermekek részére és az óvoda alkalmazottainak, élükön Szécsényi Anett igazgatónővel. Az új épületszárnyat Parák József esperes, ipolynyéki plébános, püspöki helynök szentelte fel. Az óvodások ünnepi műsorral köszöntötték a résztvevőket. (on)