Lezárult a Felvidéki Labdarúgó-bajnokság nevezési időszaka, és biztossá vált, hogy a várakozást jócskán meghaladva, 44 csapat áll rajthoz az ötödik idényben. Az országszerte növekvő érdeklődés mellett megrendezett bajnokság most kezdődő alapszakasza idén tizenegy térség egy-egy csoportjában zajlik. Újdonságot jelent a két, romák számára megszervezett csoport, ami által két csapatuk helye biztos a nyári országos döntőben.

Előzetesen 35-40 csapat jelentkezésére számított Farkas Attila főszervező, így a 44 csapat benevezése mutatja a fokozódó érdeklődést. A tizenegy térség, amelyekben az alapszakasz meccseit rendezik, nyugattól keletig lefedi Felvidék magyarlakta területét, így összekapcsolva országosan a futballozó és a futballszerető közönséget. A mérkőzéseket július végéig bonyolítják le, és mindegyik csoportból a győztes jut be a nyári országos döntőbe. Rajtuk kívül a címvédő Szepsi lesz ott a döntőben, amelynek ez a csapat lesz a házigazdája is.

A biztos döntős helye ellenére Szepsi elindul az alapszakaszban is, ami azt jelenti, hogy Bódva-völgye régióból két csapat is ott lesz a legjobb tizenkettő között augusztus első hétvégéjén. A szepsi döntő napján a tervek szerint pályára lépne egy barátságos mérkőzésen a felvidéki válogatott is.

A Felvidéki Magyar Romák társulás saját kérésére külön csoportot indít, amiből végül két régió – Gömör, illetve Garam-völgye – és két csoport lett a jelentkezők száma miatt. Íme a résztvevő csapatok régiónként:

Bodrogköz–Ung-vidék: Kaposkelecsény, Nagyszelmenc, Zétény, Perbenyik
Bódva-völgye: Szepsi (címvédő), Debrőd, Rozsnyó, Szeszta
Gömör: Tornalja, Magyarhegymeg, Balogfalva, Méhi, Rimaszombat
Nógrád: Nagydaróc, Fülek, Sávoly, Egyházasbást
Garam-völgye: Farnad, Zselíz, Érsekkéty
FeMaRo – Gömör: Rimaszombat, Sajószentkirály, Tornalja, Rimaszécs, Kálosa, Abafalva, Hanva
FeMaRo – Garam-völgye: Nagyölved, Csata, Sáró
Ipoly-mente: Ipolyság, Ipolypásztó, Léva
Nyitra- és Zsitva-mente: Udvard, Érsekújvár, Nyitracsehi, Ímely
Vág- és Duna-mente: Negyed, Karva, Tany, Ekel
Csallóköz: Alistál, Somorja, Nyékvárkony

-vianova-