2017. május 12-én tartotta járási konferenciáját az MKP Galántai Járási Elnöksége. Szőcs Emese és Szőcs Enikő előadása után Forró Krisztián járási elnök üdvözölte a konferencia küldötteit és vendégeit, majd beszámolt az MKP tevékenységéről a járás területén. Őt követte Biró László beszámolója a Nagyszombat Megye Kerületi Önkormányzata képviselőinek munkájáról. Berényi József, Nagyszombat Megye Kerületi Önkormányzatának alelnöke beszámolója után Menyhárt József, az MKP elnöke köszöntője és beszéde következett.

A járási elnökség javaslatára a járási konferencia úgy döntött, hogy a hét megválasztható helyre teljes listát, hét képviselőjelöltet indít. Egyben a járási konferencia felhatalmazta a Galántai Járási Elnökséget a Nagyszombat Megye Kerületi Önkormányzat választási listájának szükség szerinti módosítására – csökkentésére, a meghatározott sorrend szerint abban az esetben, ha a MOST-HÍD párt megtámogatja Berényi Józsefet, mint Nagyszombat Megye Kerületi Önkormányzatának elnökjelöltjét.

A Galántai járás Nagyszombat Megyei Kerületi Önkormányzatának MKP-s elnökjelöltje Berényi József.

A Nagyszombat Megyei Kerületi Önkormányzat MKP-s képviselőjelöltjei: Berényi József, Forró Krisztián, Biró László, Zupko Tamás, Agócs Gergely, Pék László, Klabuzai Andrea.

Az MKP Galántai Járási Konferenciája egyben felkérte Nagyszombat Megye Kerületi Tanácsát, a Dunaszerdahelyi Járási Konferenciát és a Galántai Járási Elnökséget, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy a Nagyszombat Megyei Kerületi Önkormányzatba csak egy magyar nemzetiségű megyeelnök-jelölt induljon.

Az általános vitát követően felolvasásra és elfogadásra került a határozati javaslat. A konferencia témáinak kimerítése után Forró Krisztián megköszönte a jelenlévőknek a részvételt és az ülést lezárta.