Az Érsekújvári járásba látogatott a Magyar Közösség Pártja elnöke, Menyhárt József. November 22-én Kocur László pártigazgatóval, Farkas Iván, országos alelnökkel, Szigeti Lászlóval, az országos elnökség tagjával, valamint Bolya Szabolcs, járási elnökkel több találkozón vettek részt. Elsőként az északi régió polgármestereivel és a meghívott vendégekkel találkoztak Andódon, ahol a község polgármestere, Czuczor Mária köszöntötte a résztvevőket. Érsekújvárban a város polgármesterével, Klein Otokárral a járási székhely terveiről, a város kitörési pontjairól beszélgettek, a Csemadok-házban pedig a magyar oktatási intézmények vezetőivel és a kulturális élet néhány szervezőjével  egyeztetett az MKP elnöke. Érsekújvárból egy kis udvardi kitérővel indult útnak a csapat Párkányba. Udvardon Farkas Tibor, a helyi szervezet elnöke fogadta őket, s egy ebéd keretében volt lehetőségük megvitatni a magyarságot érintő kérdéseket.

Az Érsekújvári járásban tett elnöki látogatás következő állomása a párkányi Convertis Kft. volt, ahol Béres József, a vállalat tulajdonosa fogadta a csapatot. Az igazgatóval a régió gazdasági kitörési pontjairól beszélgettek, valamint megtekintették a gyárat termelés közben. Párkány polgármestere, Szabó Eugen hivatalában fogadta az MKP elnökét. A találkozó egyik legfontosabb témája a turizmusban rejlő lehetőségek és a folyamatban lévő beruházások voltak. A párkányi Csemadok-házban a meghívott vendégekkel oktatási, kulturális és egyházi kérdésekről beszélgetett az MKP elnöke.

Muzslán a község polgármestere, Farkas Iván üdvözölte a küldöttséget. Itt a járás déli részének polgármestereivel volt alkalma találkozni az elnöknek, majd az MKP helyi szervezetének tagjaival és az önkormányzat MKP frakciójának tagjaival tárgyalt. A közigazgatási kérdéseken kívül szóba került a magyar-magyar párbeszéd és a jövő évi megyei választás is. Az MKP elnökét  egy-egy találkozóra a járási elnökség tagjai is elkísérték.

A nap zárásaként a járási elnökség kibővített ülést tartott, melyre meghívást kaptak a helyi szervezetek vezetői is. Bolya Szabolcs járási elnök köszöntötte az ülésen résztvevőket, majd Szőcs Ferenc polgármester üdvözölte a vendégeket Köbölkúton.

A járási elnök beszámolt a megválasztása óta eltelt időszakról, a járási elnökség eddigi tevékenységéről. Menyhárt József a magyar-magyar párbeszéd fontosságát hangsúlyozta beszédében, s a jövő évi megyei választásokra is kitért. A vitában mindkét témával kapcsolatosan hangzottak el hozzászólások.  A járási elnökség kiemelt pontja volt az MKP Országos Tanácsának üléséről szóló beszámoló, amelyet Szigeti László tartott, a Nyitrai Kerületi Önkormányzat munkáját pedig Farkas Iván részletezte.

Bolya Szabolcs, járási elnök örömét fejezte ki, hogy a meghívottak nagy része elfogadta a meghívást az egyes találkozókra, és az MKP elnökével előremutató, hasznos beszélgetéseket folytattak az Érsekújvári járásban. (mkp_éú)

 További fotók a találkozókról az MKP Érsekújvári járás Facebook oldalán.